Categorie archieven: Mei

Keunstkrite viert 10 jarig bestaan

In mei is het precies 10 jaar geleden dat de eerste stappen werden gezet om Stichting Keunstkrite Twizel op te richten. Aan een keukentafel in Twijzel zaten beeldend kunstenaar Rein Bril (overleden in 2012), ondernemers Oane Kloosterman en Hetty Combs te bomen over de mogelijkheden om kunst en cultuur uit de regio beter onder de aandacht te brengen. Doel was een zo groot mogelijk publiek te bereiken en uit te gaan van eigen kunnen en mogelijkheden.

“De mensen in deze regio zijn uit het goede hout gesneden!”

Begin 2015 nestelde Abiant zich in Feanwâlden en inmiddels is de uitzender een bekend gezicht in de regio. Niet alleen in de dorpsgemeenschap, maar in alle vier DDFK-gemeentes zijn succesvolle samenwerkingen ingericht. Vele vakkrachten en arbeidsmarkt-betreders hebben via Abiant de weg naar het bedrijfsleven gevonden. Onlangs werd het Abiant-kantoor aan de Haadstrjitte vanwege de groei grondig vernieuwd. Bezoekers kunnen er nu nog beter en persoonlijker geholpen worden.

Kapsalon “Tiid foar hier”, nieuw in De Westereen

DE WESTEREEN – De eerste indruk is de beste indruk, dat geldt zeker voor het haar. Een wellicht al eeuwenoud gezegde. Bij de nieuwe kapsalon “Tiid foar hier” van Baukje Rozendal aan de Gentiaan 1 in De Westereen is de eerste indruk meer dan uitstekend. Een mooie salon, met een prachtige zonlichtinval. De zeer ervaren en nog steeds uiterst gemotiveerde kapster weet niet alleen waarover ze praat, maar zet haar woorden ook om naar daden in de mooie salon. Tijd neemt ze zeker, want ze is zich er terdege van bewust, dat tevreden klanten een prachtig visitekaartje vormen van haar capaciteiten.

Houthandel Barkmeijer 100 jaar in Kollumer gemeenschap Open Huis op 1 juni met tal van activiteiten

KOLLUM – Honderd jaar geleden werd de basis gelegd voor een van de sterke bedrijven in Kollum. 100 jaar houthandel Barkmeijer, groothandel in hout, plaatmateriaal, isolatie en deuren voor de professionele verwerker. Voor de particuliere markt is Barkmeijer een uitstekend adres voor deuren. Directeur Jan Kempenaar is een meer dan tevreden man en trots op wat Barkmeijer te bieden heeft. Een bedrijf dat zich nog steeds ontwikkelt.

Oebele Brouwer, burgemeester Achtkarspelen: “Yn De Wâlden sizze se wat se fine; dat leit my wol”

Een zwaaiende hand, een ‘Goeiemoarn’ van een tegenligger of de claxon van een auto. Wanneer Oebele Brouwer als kersverse burgemeester van Achtkarspelen ’s ochtends vroeg over de Alddyk van Eastermar naar Buitenpost fietst, wordt hij verwelkomt door de bewoners. En Oebele Brouwer zou Oebele Brouwer niet zijn wanneer hij niet iedere groet enthousiast beantwoordt. “As boargemaster wol ik ticht by de minsken stean. Dat is myn krêft: ik bin in minskeminsk.”

Herdenking oorlogsslachtoffers De Westereen

4 mei zal er weer de jaarlijkse herdenking plaatsvinden ter nagedachtenis aan hen die tijdens oorlogshandelingen zijn omgekomen. Doarpsbelang De Westereen organiseert deze bijeenkomst ’s avonds om 20.00 uur bij het monument op de hoek Skoallestrjitte/Ferlinge Stasjonsstrjitte. In samenwerking met beide scholen, De Boustien en It Pompeblêd, worden bloemen gelegd bij het monument.

Geplaatst in Mei