Categorie archieven: Geen categorie

De Bruin Isolatie / ISO Noord nieuwe hoofdsponsor van vv Zwaagwesteinde

DE WESTEREEN – ,,Als Kroon Worst besluit om een stapje terug te doen, neem dan maar contact met mij op”, zei mede-eigenaar Henk de Bruin van De Bruin Isolatie / ISO Noord eens tegen Pieter Jan Heidstra van VV Zwaagwesteinde. Dat belletje kwam vorig jaar. Recent tekende De Bruin een vierjarig hoofdsponsorcontract bij de club waar hij tot zijn 34ste zelf actief was binnen de lijnen.

Sieraden van de zusjes Marije en Jildou zijn populair

DE WESTEREEN – Wat begon met een kraampje op de camping is voor de zusjes Marije (7) en Jildou (6) Planting uit De Westereen uitgegroeid tot een succesvolle sieradenwinkel. Zelfs hun jongste zusje Femke (2) is al enthousiast met kraaltjes in de weer. Het bijzondere aan Susss Sieraden is dat de meiden alles zelf maken, met een beetje hulp van mem.

Gebroeders Tadema van skûtsje Eastermar

TWIZEL/KOOTSTERTILLE – De gebroeders Geale (45) en Douwe (43) Tadema uit Kootstertille en Twizel zijn al vanaf het begin bij het skûtsje van Eas- termar betrokken. ,,Als jongens stonden wij vroeger al langs de kant te kijken naar het skûtsjesilen. Magisch vond ik dat. Niet alleen het zeilen, de strijd en de prachtige schepen, maar ook de tradities, folklore en de verhalen erachter.’’

Beleef de Fryske Wâlden vanaf het water

KUIKHORNE – Steeds meer toeristen ontdekken jachthaven en camperpark ’t Eibertsnêst in De Westereen. Niet alleen Nederlanders, maar ook veel Duitsers weten de recreatievoorziening in het hart van de Fryske Wâlden te vinden. ,,Dat heeft ook te maken met het feit dat wij de titel TopPlatz hebben gekregen die bij Duitsers populair is’’, vertellen Hans en Jittie Mozes.

Gretienus Gommers ‘leit latte heger as nedich’

DE WESTEREEN – Gretienus Gommers uit De Westereen werd in 1994 wereldkampioen veldrijden bij de Junioren in een jaar dat hij ook Nederlands kampioen werd. Hij mocht zich drie jaar later de eerste beroepsrenner in het veldrijden van Friesland noemen. Om die reden verhuisden Gretienus en Allet de Vries naar Veghel in Brabant waar de in 1975 geboren veldrijder bijna vijf jaar prof was.

‘De kippen zijn al van jongs af aan onderdeel van mijn leven’

DAMWÂLD – In de krant? Hugo Bruinsma aarzelt toch wel een beetje. Aan de ene kant wil hij dolgraag zijn verhaal vertellen over zijn passie, het kweken van kippen. Aan de andere kant is er het idee van geen slapende honden wakker maken, tenslotte woont hij in een nieuwbouwwijk in Damwâld. Een wijk waarin de onderlinge verhoudingen goed zijn. Uiteraard probeert hij eventuele overlast tot een minimum te beperken en slaagt Bruinsma daar uitstekend in.

Titus Vogt draag het stokje over aan erik Kooistra – Wisseling van de wacht bij Jumbo Dokkum

DOKKUM – Titus Vogt (59) uit Dokkum heeft het stokje van ‘zijn’ Jumbo eind januari overgedragen aan de 48-jarige Erik Kooistra. Nee, niet de Dokkumer ondernemer Eric Kooistra, waar veel mensen de nieuwe supermarkteigenaar mee verwarren. ,,Ik ben Erik met een ‘k’, de arme tak’’, lacht Erik Kooistra uit Bolsward. In de volksmond wordt hij ook wel ‘de man van de supermarkten’ genoemd.

Genoeg ambitie bij voetballer en ondernemer Oege Sietse van Lingen

TWIJZELERHEIDE – Katwijk, Parijs, een avontuur in Griekenland, enkele maanden Harrekiet en inmiddels – na een overstap op de slotdag van de transferperiode – speler van Victoria Rosport uit Luxemburg. De laatste maanden uit het voetbalbestaan van de 23-jarige Oege Sietse van Lingen uit Twijzelerheide gingen gevoelsmatig van links naar rechts. Is de ‘Nationaldivisioun’ in Luxemburg de plek voor Van Lingen om zich enige tijd te settelen?

Jordi van Kammen neemt met pijn in het hart afscheid van ‘zijn’ brandweerkorps

DE WESTEREEN – Nu Jordi van Kammen (44) De Westereen verlaat, is hij ook genoodzaakt om te stoppen als brandweerman in zijn dorp. Maar liefst 25 jaar zette hij zich met hart en ziel in voor het Westereender brandweerkorps. ,,Jordi is op en top hulpverlener. We zullen hem missen’’, zegt postcommandant Arend Bekkema van de brandweer in De Westereen.

‘Wy binne bliid dat we yn ‘De Heide’ bliuwe kinne’

TWIJZELERHEIDE – Oud worden in eigen dorp, dat willen de meeste mensen wel. Maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Piet (76) en Jikke (75) de Jong wonen met veel plezier in een vrijstaande woning in Twijzelerheide. ,,Ik ha dit hûs sels boud’’, vertelt Piet de Jong. Nu hij wegens gezondheids- redenen het huis niet meer zelf kan onderhouden moesten ze een voor hun drastische beslissing nemen: het huis verkopen en op zoek naar een huurwo- ning. ,,Troch myn sykte bin ik oars tinken gean. Ik kin net mear alles sels en dan is in hierwenning toch wol maklik. As der dan wat is hoege we allinnich mar te beljen’’, vertelt Piet. Jikke voegt eraan toe dat ze in hun huidige wo- ning wel een slaapkamer, toilet en douche beneden hebben. ,,Mar ja, oft je it ûnderhâld sels net mear dwaan kinne, glied it fan je ôf’’, zegt Jikke.