De afgelopen weken was het een drukte van belang in De Westereen. Veel inwoners vroegen zich soms hardop af wat er toch aan de hand was. Navraag leerde dat de jeugdspelers van de onderbouw tot 13 jaar van VVZ bezig waren met het zoeken naar gulle gevers voor de sponsorloop die vorige week woensdag gehouden werd in het Abe Lenstra Stadion.

Dankzij onze hoofdsponsor Kroon Leverworst is VVZ sinds een paar maanden lid van het Sportief Partnerschap van sc Heerenveen. De hoofdsponsor wil hiermee graag bereiken dat leden, spelers en ouders van de jeugdspelers zich meer betrokken gaan voelen bij VVZ. De sponsorloop was hiervan de eerste actie waaraan VVZ deel kon nemen en deze primeur werd gelijk een ongekend succes. Op woensdag 1 mei vertrokken de spelers en begeleiding in een dubbeldekker van Birwa Tours naar Heerenveen. Na afloop van de loop, waar meer dan 60 jeugdspelers aan mee deden, werd de cheque uitgereikt. De jeugdleden hadden samen met hun sponsors gezorgd voor het bedrag van maar liefst € 5.622,50. Een onwaarschijnlijk hoog bedrag, waar menig penningmeester jaloers op zou zijn.

De samenwerking met sc Heerenveen en Kroon Leverworst blijkt een schot in de roos. VVZ wil dan ook haar hoofdsponsor bedanken voor de mogelijkheden die VVZ geboden krijgt vanuit het sportief partnerschap van sc Heerenveen.

Ook het FIFA toernooi gewonnen door VVZ

De sponsorloop was echter niet het enige succes deze dag. De zestien spelers die de meeste sponsoren voor hun vereniging hadden gescoord, plaatsten zich voor een FIFA toernooi op de Playstation. Vanuit VVZ was het duo Yannick Boonstra en Joost Heidstra van JO13 van de partij. Na zeer spannende voorrondes wisten Yannick en Joost zich te plaatsen voor de finale. Deze werd gespeeld in de FeanPlaza op een
enorm groot scherm.

Voor een zaal vol publiek ging de wedstrijd VVZ tegen VV Heerenveen van start. Wat een spanning om voor zoveel publiek een potje FIFA te spelen. Uiteindelijk wist Joost in de tweede helft driemaal te scoren en omdat VV Heerenveen het bij één doelpunt hield, was ook deze prijs een prooi voor VVZ. De twee spelers mogen als VIP met hun ouders of “bijna vriendinnetjes” naar sc Heerenveen-NAC op 12 mei.

Andries Arjaans topscorer!

Voor de spelers t/m 10 jaar was er een wel heel speciale prijs voor An- dries Arjaans. Hij mag als speler van de JO8 van VVZ meelopen in de line-up op 12 mei tegen NAC. In de wandelgangen werd duidelijk dat Andries zijn voorkeur uitgaat naar Michel Vlap. Laten we hopen dat die wens ook nog eens uit mag komen. Veel plezier Andries bij deze speciale prijs en geniet er van.

Nieuwe actie loopt

De tweede actie van het Sportief Partnerschap loopt inmiddels en zou ook zomaar een succes kunnen wor- den. Iedereen die in het bezit is van een seizoenkaart van sc Heerenveen kan deze eenvoudig verlengen via de link van VVZ.

Voor iedere verlenging die de seizoenkaarthouder niets extra kost, levert dat VVZ € 15,- per kaart op. We hopen dat zoveel mogelijk supporters van VVZ en sc Heerenveen aan deze nieuwe actie deel gaan nemen. Want zeg nou zelf: als de jeugd het kan, kunnen de seizoenkaarthouders toch niet achterblijven? De clubs rekenen op jullie steun.