Begin 2015 nestelde Abiant zich in Feanwâlden en inmiddels is de uitzender een bekend gezicht in de regio. Niet alleen in de dorpsgemeenschap, maar in alle vier DDFK-gemeentes zijn succesvolle samenwerkingen ingericht. Vele vakkrachten en arbeidsmarkt-betreders hebben via Abiant de weg naar het bedrijfsleven gevonden. Onlangs werd het Abiant-kantoor aan de Haadstrjitte vanwege de groei grondig vernieuwd. Bezoekers kunnen er nu nog beter en persoonlijker geholpen worden.

Volgens vestigingsleider Janneke van Veen valt de vliegende start van Abiant in Veenwouden te verklaren. “Hard werken, nuchter blijven, afspraken nakomen en kwaliteit leveren met z’n allen; dat is onze basis. Opdrachtgevers verwachten goede kandidaten, flexibiliteit en een duidelijke werkwijze. Kandidaten verwachten passend werk, persoonlijke begeleiding en goed werkgeverschap. In die driehoeksverhouding doen wij altijd wat we zeggen. Daar zijn wij waakzaam op en daar spreken wij elkaar ook op aan.”

Vertrekpunt
Janneke benadrukt als succesfactor vooral de kwaliteit van de uitzendmedewerkers die via Abiant bij de vele lokale ondernemers aan het werk zijn. “Onze Abianters leveren prima werk, dat is het belangrijkste vertrekpunt. De mensen in deze regio zijn uit het goede hout gesneden. Ze willen graag werken, zijn vaardig en leergierig. Wij zorgen vervolgens dat ze de best passende job krijgen.”

Dat doet Abiant Veenwouden op een betrokken en sociale manier. “Wij kennen deze regio en weten wat er speelt. Bij de bedrijven, maar vooral in het hoofd en hart van onze medewerkers. Door persoonlijke aandacht voor sociale aspecten, is het contact met onze mensen goed. Zij werken graag voor ons en daardoor hebben we weinig verloop.” Die stevige relaties creëert het uitzendteam door uitstekende bereikbaarheid en
Met Theunes Brouwer heb ik de vereniging, die een paar jaar slapende was, een aantal jaren in leven gehouden. Als je dan nu ziet wat er staat ben ik daar trots op, blij mee. Mensen kunnen nu weer spelen, maar eigenlijk vind ik het toch te veel eer. Ik heb ook jaren heel weinig gedaan. Wat ik wel heel mooi vind, is dat mijn vrouw erin betrokken is, zij heeft mij altijd enorm ondersteunt en gestimuleerd, want ik ben toch veel avonden voor de vereniging bezig geweest,’ besluit Poelstra, waarna hij zijn instrument ter hand neemt en het repeteren begint, oefening baart tenslotte kunst.

Gesprekspartner
Ook baanveranderaars kunnen bij Abiant Veenwouden terecht. “We begeleiden mensen van werk naar werk, bieden maatwerkopleidingen aan en kijken graag samen mee vooruit.

Veel mensen staan open voor ander werk, maar weten niet hoe en waar te beginnen. Wij delen onze kennis over de branches en bedrijven waarvoor we actief zijn graag, maar ook voor contract of verloningsvragen kunnen mensen hier altijd binnenstappen. Wij zijn niet alleen uitzender, we zijn daarnaast graag een goede gesprekspartner!”