DE WESTEREEN – De eerste indruk is de beste indruk, dat geldt zeker voor het haar. Een wellicht al eeuwenoud gezegde. Bij de nieuwe kapsalon “Tiid foar hier” van Baukje Rozendal aan de Gentiaan 1 in De Westereen is de eerste indruk meer dan uitstekend. Een mooie salon, met een prachtige zonlichtinval. De zeer ervaren en nog steeds uiterst gemotiveerde kapster weet niet alleen waarover ze praat, maar zet haar woorden ook om naar daden in de mooie salon. Tijd neemt ze zeker, want ze is zich er terdege van bewust, dat tevreden klanten een prachtig visitekaartje vormen van haar capaciteiten.

Kapsalon “Tiid foar hier” mag dan een nieuwe kapsalon in De Westereen zijn, Baukje Rozendal is zeker niet nieuw in het ambacht van kapster. Na haar opleiding als kapster heeft zij nog enige tijd gewerkt bij een kapsalon in De Westereen, voordat ze bijna der- tien jaar actief was in Damwâld, waar ze tevens een opleiding volgde voor schoonheidsspecialiste. Ook hiervoor liep ze stage in haar geboortedorp. ‘Ik kom uit een familie waarin ondernemersbloed zit.

Toen we ons hier vestigden, hadden we de ruimte waarin ik mijn kapsalon inmiddels heb ingericht al min of meer in gedachten voor deze functie. Dus helemaal uit de lucht is het idee om een eigen kapsalon te starten niet komen vallen, maar er moest een ge- schikt moment zijn. Ik wou zo wie zo over een ruime ervaring beschikken. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging. Het lijkt mij geweldig om nu voor mijzelf bezig te zijn, waarbij ik een aantal criteria handhaaf.

Het moet gewoon goed en ook gezellig zijn. Een huiselijke sfeer creëren en daarnaast goed luisteren naar wat mensen willen. Daar ligt in mijn visie de basis,’ aldus Baukje Rozendal, die er aan toe- voegt dat zowel mannen, vrouwen als kinderen welkom zijn. ‘Werken met kinderen vind ik geweldig.’ Ook voor het verven en epileren van uw wenkbrauwen kunt u in de salon terecht.

In al haar zorgvuldig gekozen woorden, spreekt de liefde voor haar werk. Passie is misschien een beter woord. ‘Ik ben altijd eerlijk en transparant tegen de klanten. Als iets ten koste van het haar gaat, doe ik het niet. Ik wil mensen die tevreden zijn en geen haar vernielen. Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om daarover duidelijk te zijn. Je ziet al een aantal jaren een enorme ontwikkeling op het gebied van haartrends. Een verheugende ontwikkeling. Ook in onze regio willen mensen een moderne outlook wat betreft hun haar.

Ook steeds meer mannen volgen de trends van vandaag. Dat is toch prachtig, de klassieke fotoboeken zijn verdwenen. De meeste bezoekers weten wat ze willen, ik kan daar van genieten en vind het dan ook prachtig om deze wensen gestalte te geven. Vaak hebben mensen een foto op hun camera mee om het model wat ze voor ogen hebben te bepalen. Om bij te blijven volg ik nog steeds cursussen, persoonlijk vind ik dat ontzettend belangrijk. Je kunt daardoor nog beter beslissingen nemen, ten gunste van je klanten en wat dat betreft werk ik dan ook alleen maar met topproducten,’ aldus Baukje Rozendal.“Tiid foar hier” werkt alleen op afspraak, zodat er ook werkelijk gelegenheid en tijd is om te besteden aan het haar.