DE WESTEREEN – ,,Als Kroon Worst besluit om een stapje terug te doen, neem dan maar contact met mij op”, zei mede-eigenaar Henk de Bruin van De Bruin Isolatie / ISO Noord eens tegen Pieter Jan Heidstra van VV Zwaagwesteinde. Dat belletje kwam vorig jaar. Recent tekende De Bruin een vierjarig hoofdsponsorcontract bij de club waar hij tot zijn 34ste zelf actief was binnen de lijnen.

ls geboren en getogen Westereender voelt het voor Henk de Bruin (53) meer dan goed om qua sponsoring iets terug te doen voor de vereniging waar hij jarenlang voetbalde. De Bruin: ,,Vanaf de jeugd heb ik altijd bij Zwaagwesteinde gespeeld. Ik was 34 toen de schoenen definitief werden opgeborgen. Ik was trouwens actief in de zondagafdeling. Erna ben ik altijd supporter gebleven.” De Bruin is vader van drie dochters. Het voetbalbloed hebben zij niet van hun vader geërfd. ,,Zij hebben andere prioriteiten en hobby’s”, zegt hij met een glimlach.

De wind in de zeilen
De Bruin is samen met drie compagnons eigenaar van De Bruin Isolatie / ISO Noord. Het bedrijf met inmiddels 32 werknemers startte hij in 2004. De Bruin Isolatie / ISO Noord is gevestigd aan de Roazeloane in De Westereen en richt zich met name op isoleren in de utiliteitsbouw en industrie, met klanten in binnenen buitenland. ,,Het zijn drukke tijden, we mogen niet klagen. Het mooie aan het sponsoren van Zwaagwesteinde is onder meer dat we veel

voetballende leden binnen ons bedrijf hebben. Jan Eisma bijvoorbeeld. De vedette van het eerste hè?” Het vlaggenschip eindigde vorig seizoen als zesde in de derde klasse B, maar is op het moment van schrijven knap runner-up achter koploper LAC Frisia. ,,Ik mag graag even bij het eerste kijken. Het team heeft de wind gevoelsmatig in de zeilen. Ze voetballen leuk en er staan veel mensen langs de kant.”

Positieve reclame
Het sponsorschap ziet De Bruin terug in tenues, trainingspakken en tassen. Daarnaast is het bedrijf kleedkamersponsor en krijgen ze een eigen hoofdsponsorbord langs het hoofdveld. ,,Een mooi stukje reclame en uitstraling. We doen het niet voor de klandizie, maar puur uit liefde voor de club.” Naast de prestaties van het eerste elftal is De Bruin tevens content over de verrichtingen van de jeugd. ,,De sfeer die ik zie en voel bij de senioren is tevens merkbaar onder de jeugd.

Ze hebben de zaakjes voor mijn gevoel uitstekend voor elkaar binnen

de club, bijvoorbeeld op het gebied van vrijwilligers, trainers en leiders. Er wordt veel georganiseerd, er is genoeg reuring. De jeugd onder veertien moest afgelopen weekend tegen SC Genemuiden spelen, dat zegt wel wat.”

Jeugd als toekomst
Volgens De Bruin is het essentieel dat de lijn van het huidige beleid wordt doorgetrokken richting toekomst. ,,Zwaagwesteinde is weer een aantrekkelijke club geworden. Je merkt het binnen de senioren aan jongens van buiten die hier komen spelen. Toch zijn het ook tijden waarin jongeren werk belangrijk vinden en daarnaast sneller kiezen voor meer individuele sporten zoals fietsen, padel, mountainbiken en vechtsport. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen moet niet alleen de ambiance goed zijn, maar ook de randvoorwaarden. Met onze sponsoring kunnen we daar in positieve zin aan bijdragen”, sluit De Bruin af.