Categorie archieven: Februari

Kom kijken bij inschuiven spooronderdoorgangen Hurdegaryp en Feanwâlden

In Hurdegaryp en Feanwâlden krijgen we er twee mooie nieuwe verkeerstunnels bij. Zulke ongelijkvloerse kruisingen van weg en spoor zijn voor alle verkeersstromen veilig en comfortabel. Woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari zetten we een grote stap in beide bouwprojecten. ProRail werkt in die dagen met aannemer Heijmans aan verwijderen van sporen, inschuiven van beide tunnels en het weer terugbouwen van sporen. Publiek is welkom: het spectaculaire werk is ter plekke goed te volgen.

‘Ook werk voor mensen in de bijstand’

De Westereen – Dantumadiel gaat de komende tijd hard inzetten op een da- ling van het aantal bijstandsgerechtig- den. Met name voor de groep van 27 tot en met 30 jaar ziet de gemeente op dit moment grote kansen op werk. Zij kunnen binnenkort een uitnodiging voor een gesprek tegemoetzien. ,,We denken dat er nu wel iets te vinden moet zijn voor deze jongeren’’, aldus wethouder Rommy Kempenaar (ver- antwoordelijk voor werkgelegenheid, participatiewet en economie).

DOKcom PR & Communicatie terug in de binnenstad

DOKKUM Na een uitstapje van 2,5 jaar naar de Rondweg Noord in Dokkum is DOKcom PR & Communicatie weer terug in de historische binnenstad van Dokkum. De DOKcommers van Communicatiebureau Dokkum zijn te vinden aan de Kleine Oosterstraat, nummer 12. De entree ligt aan de achterkant van het pand, aan de Molenbuurt.

COLUMN Geen cent waard

Wat zijn wij als mens waard? In geld dan, bedoel ik. Wat ben ik zelf bijvoorbeeld waard in euro’s? Wat zou iemand voor mij willen betalen? Geen flauw idee. Het werkt namelijk niet zoals bij een huis of een auto, waarvan je de waarde kunt uitrekenen. Of zoals bij een dure fles wijn of een schilderij, waar je op basis van smaak, jaartal of maker kunt zeggen wat het moet kosten. Een mensenleven is niet in geld uit te drukken. Nou ja.

Buurtsportcoaches Noardeast Fryslân en Dantumadiel

Bewegen. We doen het steeds minder. Te weinig bewegen kan niet alleen zorgen voor fysieke en geestelijke problemen, maar door te weinig bewegen doen we ons zelf vaak ook veel te kort. Missen we sociale contacten. De landelijke cijfers over mensen en juist ook kinderen die te weinig bewegen en daardoor vaak te dik zijn, waardoor er lichamelijke problemen ontstaan, zijn onthutsend.

Gratis cursus ‘werken met DigiD’ bij dbieb

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. De overheid verwacht dat burgers dit zelf doen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit lastig. Daarom biedt dbieb Leeuwarden de gratis cursus ‘Werken […]

Jongeren werken aan toekomst in ’t Stationnetje

HURDEGARYP – ‘Het even niet meer zien zitten en dan wel een steuntje
in de rug kunnen gebruiken. Dit kan op vele terreinen zijn, soms kan het zijn dat je de weg even kwijt bent als jongere. Dat je het even niet ziet zitten. Wij richten ons op deze doelgroep van jongeren tussen de 16 en 27 jaar,’ aldus projectmedewerkster Melanie Berends.

“Kies wurk datst leuk fynst, dan hoechst gjin dei mear te wurkjen”

Als 3-jarige kon hij op de parkeerplaats van iedere auto het merk op- noemen. Tegenwoordig weet hij van iedere auto het type, de prijs, het bouwjaar en de optionele extra’s. Erwin Middelbos (31) leeft auto’s. Als accountmanager zakelijke markt en ZE-specialist (elektrisch rijden) bij ABD heeft hij van zijn passie z’n werk gemaakt. “Kies wurk datst leuk fynst, dan hoechst gjin dei mear te wurkjen.”

“Dit is it nûmer dêr’t ik altyd fan dreamd ha”

‘Ik kom út Fryslân’, ‘Fries om Utens’ of het ‘Simmer 2000-liet’. Fryslân is een veel en graag bezongen provincie. Aan deze muzikale odes kan sinds afgelopen vrijdag een opvallende nieuwkomer worden toegevoegd. Met het nummer ‘Fryslân’ brengt zanger Tim Douwsma een eerbetoon aan zijn Friese roots. Als Fries-om-utens zocht hij contact met collega-zanger Marcel Smit. De samenwerking leverde een verrassende sound op. “It klikt geweldich tusken ús”, lachen beide heren.