Categorie archieven: Maart

Tiny Hoekstra debuteert in selectie OranjeLeeuwinnen

Het voetbalavontuur van Tiny Hoekstra (26) uit Rinsumageest begon bij VCR. Al snel was duidelijk dat de dorpsclub een talentvol meisje in de gelederen had. Dat merkte ook sc Heerenveen op, waar ze uiteindelijk negen seizoenen speelde. In 2021 maakte Hoekstra een prachtige transfer naar Ajax. Recentelijk zat de aanvalster zelfs ruim een week bij de selec- tie van het Nederlands vrouwenteam. We polsten haar ervaring(en).

Binnie en Emmy strijden voor jonge meiden

DE FALOM – ‘Soarch oan de feart’, zo heet het logeerhuis dat Binnie Wielinga en Emmy de Jager begin dit jaar openden in De Falom. Zij bieden een warme plek voor meisjes met een zorgvraag tot en met 25 jaar. ,,Wij willen de meiden ondersteunen en hun ouders of verzorgers ontlasten zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.’’

Van medewerker verpleeghuis tot directie bij Sionsberg: ‘Door hard te werken kun je heel wat bereiken’

DOKKUM – ‘Er komt een dag dat ik directeur van de Sionsberg ben’. Dit heeft de 50-jarige Ria Talstra weleens gekscherend gezegd toen ze nog in het verpleeghuis werkte. ,,Medewerkers hebben altijd wel iets aan te merken op de directie en zo ook wij natuurlijk. En hjir sit ik dan’’, lacht Ria terwijl ze op de directeursstoel zit. ,,Het is heel bijzonder dat ik zelf nu in de raad van bestuur van de Sionsberg zit. Tegelijkertijd bewijst het dat je alles kunt bereiken wat je wilt, als je er maar voor gaat.’’

‘Ik hoop ook vrouwen in Noordoost-Friesland financieel vrij te maken’

KOLLUMERZWAAG – De 38-jarige Adine Faber-Versluis uit Kollumerzwaag heeft de Friese Vrouw in de Media Award 2022 gewonnen. Voor het eerst in haar carrière wordt ze herkent in eigen dorp. Of eigenlijk haar man, want Adine blijft natuurlijk wel ‘import’. Zij is eraan gewend om in de belangstelling te staan via landelijke media en social media. ,,Maar dat ik nu ook door de Friese pers geïnterviewd word is nieuw voor mij’’, vertelt de financieel expert die vooral bekend is van het platform LekkerLevenMetMinder.nl en de Money Mind Academy.

Vlogger tjits van der Wal: ‘De kamera is ûnderdiel wurden fan ús libben’

BROEKSTERWÂLD – Hoe houd je werk en privé gescheiden als je privéleven je werk ís? Het is de vraag waar Friese vlogger Tjits van der Wal (34) uit Broeksterwâld iedere dag een antwoord op probeert te vinden. Met haar Tjits Floch geeft ze haar volgers dagelijks een kijkje in haar drukke gezinsleven. Een meer dan fulltime baan. ,,En noch roppe minsken soms: wat hasto in leuke hobby!’’

Ryanna en Gerben na onthulling Opstekker: ‘Dit is wol hiel tafallich’

FERWERT/HOLWERD – Een bijzonder moment voor Ryanna en Gerben Acronius uit Holwerd. In het bijzijn van hun dochters Marryth en Ylse mochten
zij de Opstekker van de Westereender onthullen. Hun verhaal werd door de lezers van de krant bestempeld als het meest indrukwekkende artikel van 2022. Ze wisten vooraf niet wat ze moesten verwachten, maar bij het zien van het bronzen beeld dat Hans Jouta voor hun gemaakt had was het even stil.

Alleen maar verhalen over vrouwen in deze krant

DE WESTEREEN – Omdat de Westereender dit keer op Internationale Vrouwendag (8 maart) verschijnt, heeft de redactie besloten om voor deze krant alleen maar vrouwen te interviewen en te fotograferen. Het resultaat is een krant vol met bijzondere verhalen over verschillende vrouwen. Zo vertelt Diana uit Syrië over haar hulpactie vanuit Dokkum, Margriet Brandsma geeft een andere kijk op de heks van Anjum en Maja Zijlstra uit Damwâld laat in deze krant haar kwetsbare kant zien.

Gezin Acronius ontvangt vierde Opstekker van de Westereender

HOLWERD/FERWERT – Gerben en Ryanna Acronius uit Holwerd hebben de vierde Opstekker van de Westereender gewonnen. Het kunstwerk werd uitgereikt door Johannes van Kammen, die bijna veertig jaar de redactie van deze krant heeft verzorgd. De Opstekker is een prijs in de vorm van een blijvend aandenken gemaakt door kunstenaar Hans Jouta uit Ferwert, onder andere bekend van het standbeeld dat hij maakte van Johan Cruijff.

Westreender brengt krant uit met alleen maar verhalen over vrouwen

DE WESTEREEN – De Westereender – de lokale krant van Noordoost-Friesland met een oplage van bijna 40.000 exemplaren – brengt woensdag 8 maart een speciale editie uit. Omdat de Westereender dit keer op Internationale Vrouwendag verschijnt, heeft de redactie besloten om voor deze krant alleen maar vrouwen te interviewen en te fotograferen.