Categorie archieven: januari

Doarpsbelang De Westereen zit niet stil in coronatijd

DE WESTEREEN Doarpsbelang – De Westereen is een ontzettend belangrijk aanspreekpunt richting de gemeente Dantumadiel. De onderlinge contacten zijn uitstekend. Gelukkig zijn er nog een groot aantal Westereenders die aangesloten zijn bij de vereniging, leden, die een bescheiden contributie betalen, om zodoende het werk van Doarpsbelang (DB) mogelijk te maken.

Hoogleraar Erik Scherder: ‘Ga naar buiten’

,,Blijf binnen’’, is de dringende oproep van de overheid tijdens deze derde golf van het coronavirus. ,,Ga naar buiten, maar wel op 1,5 meter’’, roept professor Erik Scherder. Als hoogleraar neuropsychologie is hij ervan over- tuigd dat bewegen één van de beste manieren is om jezelf te wapenen tegen het coronavirus. ,,Het is zo ontzettend eenvoudig, maar toch blijven we allemaal binnen zitten. Heel Nederland zit te vaak en te veel. Hoog tijd dus om in beweging te komen!’’

‘Zweven met beide benen op de grond’

DOKKUM ,,Ondanks dat we stilstaan, is het belangrijk om in beweging te blijven.’’ Dat stellen Dirk en Cindy Monsma van SportStudio Dokkum. In een openhartig gesprek vertellen de Dokkumers hoe ze de afgelopen tijd zijn doorgekomen nu hun sporten dansschool vanwege de coronacrisis noodgedwongen dicht moest.

‘Peuterop- vang mooie opstap naar basisschool’

KOLLUM Tiko kinderopvang heeft in veel dorpen in Noardeast-Fryslân en Achtkarspelen peuteropvanglocaties. ,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en de medewerkers’’, stellen Renny Wieringa en Geesina Fennema van Tiko.

Stadsgezicht Dokkum aangepakt door stadsontwikkelings maatschappij

Samen met ondernemers, inwoners uit de binnenstad en stichting oud Dockum heeft de gemeente de Stadsontwikkelingsmaatschappij (SOM) opgericht. Het belangrijkste doel van de SOM is het verbeteren van het gevelaanzicht van historische panden in Dokkum. De gemeente stelt daarvoor € 1.462.000 beschikbaar.