Categorie archieven: Maart

‘Ruurd Wiersma Hûs fertsjinnet mear bekendheid yn de regio’

BURDAARD – ,,Museum Ruurd Wiersma Hûs in Burdaard wordt teveel onderbelicht in de regio. Er valt veel meer uit te halen.’’ Dat stelt kersvers bestuurslid Oege Hiddema uit Feanwâlden van de Stichting Ruurd Wiersma. Het bestuur heeft in het coronajaar niet stil gezeten. ,,Integendeel. We hebben bedacht hoe we dit unieke museum toekomstbestendig willen maken’’, aldus voorzitter Sybren van Tuinen.

Opening gloednieuwe conceptstore in hartje Dokkum

DOKKUM – Vrouwen in Noordoost-Friesland kunnen hun hart ophalen. Sinds 10 april heeft Dokkum er een nieuwe winkel bij: Crush Concept Store. De winkel is te vinden in het voormalige pand van de Blokker, in hartje Dokkum. Dames van zestien jaar en ouder kunnen hier terecht voor kleding, schoenen, sieraden en interieuraccessoires. ,,Dit is een winkel waar ik zelf graag naar toe zou willen. Alles klopt’’, zegt Jeanette Baarsma, het brein achter Crush.

Meest authentieke tandarts van NoordoostFriesland houdt ermee op

DOKKUM/TYTSJERK Pieter Lolkema uit Tytsjerk stopt op 15 april 2021 na bijna 35 jaar als tandarts in Dokkum. Nog altijd zit hij op dezelfde locatie, te weten op een slaapkamer in een woning aan de Elzenlaan. Ook werkt hij nog steeds op dezelfde manier als toen hij begon. ,,Ik doe alles alleen en heb geen computer.’’

Doarpsbelang De Westereen zit niet stil in coronatijd

DE WESTEREEN Doarpsbelang – De Westereen is een ontzettend belangrijk aanspreekpunt richting de gemeente Dantumadiel. De onderlinge contacten zijn uitstekend. Gelukkig zijn er nog een groot aantal Westereenders die aangesloten zijn bij de vereniging, leden, die een bescheiden contributie betalen, om zodoende het werk van Doarpsbelang (DB) mogelijk te maken.

Hoogleraar Erik Scherder: ‘Ga naar buiten’

,,Blijf binnen’’, is de dringende oproep van de overheid tijdens deze derde golf van het coronavirus. ,,Ga naar buiten, maar wel op 1,5 meter’’, roept professor Erik Scherder. Als hoogleraar neuropsychologie is hij ervan over- tuigd dat bewegen één van de beste manieren is om jezelf te wapenen tegen het coronavirus. ,,Het is zo ontzettend eenvoudig, maar toch blijven we allemaal binnen zitten. Heel Nederland zit te vaak en te veel. Hoog tijd dus om in beweging te komen!’’

Bestuurlijke fusie versterkt mogelijkheden innovatie en behoud van goed onderwijs

De besturen van het Dockinga College, CSG Liudger, PRO Dokkum, Inspecteur Boelensschool en het Lauwers College hebben een belangrijke stap gezet op weg naar samenwerking. Een intentieverklaring om te komen tot een bestuurlijke fusie, werd dinsdagmiddag in Dokkum door de christelijke scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs ondertekend.