Categorie archieven: september

Iedereen hoort erbij ‘Kom erbij-week’ van 1 t/m 8 oktober 2020

De gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel organiseren van 1 t/m 8 oktober de ‘Kom erbij week’. Dit doen de gemeenten samen met Timpaan Welzijn, Stichting Welzijn Het Bolwerk en het gebiedsteam en de buurtsportcoaches van de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

Damwâldster ondernemers sponsoren skûtsje Dokkum

Goed nieuws voor het wedstrijdskûtsje van Dokkum, ze hebben er twee nieuwe hoofdsponsors bij. Het gaat om Romke Hekstra van Hekstra Bedrijven en Sjoerd Wiersma van Wiersma installaties. Het bijzondere is dat beide bedrijven uit Damwâld komen. ,,Miskien moatte we fan de ‘D’ yn it syl aanst wol ‘Damwâld’ meitsje’’, lacht voorzitter Hylke Heidstra van het skûtsje Ebenhaëzer.

Sluitende begroting voor Dantumadiel

Het college van de gemeente Dantumadiel presenteert vandaag haar begroting 2021. Door een mix aan maatregelen is de begroting meerjarig sluitend. Toch moet er ook op termijn een aantal ombuigingen worden uitgewerkt zodat er voldoende buffer is om risico’s en tegenvallers op te vangen. De gemeenteraad neemt op 3 november 2020 een besluit over de begroting.

Begroting 2021 Noardeast-Fryslân: bezuinigen en investeren

De meerjarenbegroting van Noardeast-Fryslân voor 2021 is sluitend en biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Er zijn echter ook financiële onzekerheden zoals de herziening van het gemeentefonds en Corona. Daarnaast zien we dat het sociaal domein een impact blijft houden op de financiën. Een fors deel van eerder ingezette bezuinigingen is gerealiseerd. Toch ligt daar nog steeds een opgave.

Sionsberg en De Friesland maken samen belofte spoedzorg waar

Sionsberg Netwerk Ziekenhuis en zorgverzekeraar De Friesland hebben vandaag het gemeentebestuur van Noardeast-Fryslân geïnformeerd over de plannen voor het uitbreiden van innovatieve spoedzorg  in Dokkum. Nu kan deze zorg nog niet worden geboden in de avonden en weekenden in Dokkum. Dit sluit aan bij een wens van de lokale bevolking.

Gemeentehuis in Kollum staat te koop

Vanaf woensdag 16 september kan er worden ingeschreven op de verkoop van het voormalige gemeentehuis van Kollumerland c.a.  De gemeente Noardeast-Fryslân heeft eind 2019 besloten om de ambtelijke huisvesting te centraliseren in Dokkum. Dat betekent onder andere dat het kantoor aan de Van Limburg Stirumweg 18 verkocht wordt.