Sionsberg Netwerk Ziekenhuis en zorgverzekeraar De Friesland hebben vandaag het gemeentebestuur van Noardeast-Fryslân geïnformeerd over de plannen voor het uitbreiden van innovatieve spoedzorg  in Dokkum. Nu kan deze zorg nog niet worden geboden in de avonden en weekenden in Dokkum. Dit sluit aan bij een wens van de lokale bevolking.

Sionsberg innoveert spoedzorg door slimme techniek in te zetten waarmee de zorg goed kan worden gepland en daarmee worden wachttijden en onnodige medische onderzoeken voorkomen.

De Friesland staat achter de plannen van Sionsberg voor uitbreiding van de laagcomplexe spoedzorg en steunt financieel. Steven Hofenk, directeur De Friesland: “In de eerste fase kan de uitbreiding van de zorg in Noordoost-Friesland waarschijnlijk financieel niet uit voor de zorgaanbieders. Wij steunen in die fase vanuit de gedachte dat het op termijn wel duurzaam wordt. De Friesland gaat daarnaast de komende periode samen met Sionsberg in gesprek met andere zorgaanbieders in de regio zodat deze zorguitbreiding ook door hen wordt gesteund.”

Door gezamenlijk een oude belofte waar te maken wordt laagcomplexe spoedzorg weer dichtbij huis toegankelijk voor de bevolking van Noardeast-Fryslân. Wethouder Jouke Douwe de Vries vindt spoedzorg onmisbaar voor deze regio: “Als je met spoed zorg nodig hebt, moet je daarvoor in Dokkum terechtkunnen. En niet alleen tijdens kantooruren. Dat is van groot belang voor Dokkum als regiostad die veel stads- en dorpsbewoners bedient. Ik ben dan ook meer dan blij dat Sionsberg en De Friesland dit samen hebben bereikt.”

Het streven is dat de laagcomplexe spoedpost in Sionsberg begin 2021 haar deuren opent.