Categorie archieven: september

COLUMN Boelenslaan

Ooit gehoord van de term ‘Wâldpiken’? De Noardlike Fryske Wâlden is misschien wel het mooiste deel van Friesland, waar de echte Wâldpiken wonen. Een Wâldpyk is een Fries die over net iets meer temperament beschikt dan de kalme, nuchtere doorsnee Fries. Geboren en getogen in Oudega ben ook ik een Wâldpyk, maar dan een iets koudbloedigere variant.

INUZ trakteert je op de nieuwe modetrends

Al meer dan tien jaar trakteert Ineke Postma van fashionzaak INUZ dames rondom in de provincie op een spetterende modeshow als aftrap van het nieuwe modeseizoen. “Ook dit jaar bieden we in Franeker, Joure en Surhuisterveen fashion events vol inspiratie, informatie en uiteraard de mooiste mode”, belooft Ineke. “En na afloop kun je meteen jouw favo- riete items passen!”

ABBA-tribute in doarpshûs de Pipegael

ABBA Tribute met nieuwe show en zangeres, hommage aan ABBA en de sfeer uit de 70’s en 80’s op 11 oktober in de Pipegael in Broeksterwâld. In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 mil- joen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

Henk de Bruin geeft ondernemers en particulieren de ruimte

Nét iets te weinig ruimte voor al je gereedschap. Een plek voor de opslag van je spullen. Of een werkplaats om aan de slag te gaan. De tien splinternieuwe bedrijfsunits op het industrieterrein aan de Roazeloane in De Westereen geven iedere ondernemer en particulier letterlijk en figuurlijk de ruimte. Henk de Bruin van De Bruin Isolatie/Iso Noord bouwt het bedrijfsverzamelgebouw en helpt z’n collega’s uit het dorp graag met het najagen van hun ambitie. “Dit is in regio fol mei hurde wurkers, dy’t de romte krije moatte.”

Zingend naar de zondag met Mannenkoor Albatros

Op zaterdagavond 26 oktober organiseren wij wederom Zingend naar de zondag in de Gereformeerde Kerk de Ontmoeting aan de Foarwei 48 te Damwâld. Deze keer met het bekende Groninger Chr. Mannenkoor Albatros. U kunt genieten van hoogstaande zangkunst in zowel de Nederlandse als de Russische taal. Albatros, voortgekomen uit de gelijknamige sigarenfabriek in Nieuwe Pekela, werd opgericht in 1932.