DE WESTEREEN – Jan Hoekstra heeft inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van hoogwerker, multitransport, heftruck en bouwinspectie. Een zwaar auto-ongeval zorgde echter voor een stagnatie in zijn ambities om als kleine zelfstandige optimale kwaliteit te kunnen leveren.

Er volgde een revalidatie van bijna drie jaar. Vorig jaar pakte hij de draad weer op en ondertussen is de opwaartse lijn weer doorgetrokken. Zodanig zelfs dat hij vanaf 1 september op een nieuwe, grotere en beter zichtbare locatie is gevestigd aan de Fogelsang in De Westereen. ‘Mijn oude klanten komen bijna allemaal weer terug. Daar ben ik blij om. Voor mij is dit ook een bevestiging dat
het werk wat ik leverde, goed was,’ aldus Jan Hoekstra.

“Veilig werken op hoog niveau”, is de slogan van J. Hoekstra, hoogwerker en transport uit De Westereen. Een bedrijf dat jaren geleden in Driesum van start ging en via Dokkum uiteindelijk in De Westereen terecht kwam. Na een moeilijke periode in zijn leven, waardoor er een stagnatie ontstond van drie jaar, heeft Hoekstra het vizier weer duidelijk op de toekomst gericht. Het bedrijf zit weer in de lift, maar Hoekstra gebruikt veel liever de term hoogwerker.

In zijn fraaie, ruime en overzichtelijke loods, waarin hij sinds eind augustus is gevestigd toont hij zijn materialen. Materialen die de belangrijkste aspecten vormen, niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor een optimale veiligheid.

Niets is aan het toeval overgelaten, Hoekstra weet immers als geen ander dat veiligheid een eerste vereiste is en dat een ongeluk zomaar op je pad kan komen. De hoogwerker is een pareltje. Een hoogwerker waarmee Hoekstra eigenlijk overal kan komen waar hij wil, zowel buiten als binnen. De hoogwerker heeft een hoogtebereik van 19 meter en kan door een opening van 80 centimeter breed. ‘Ik kan met mijn hoogwerker ook in gebouwen komen, zoals bijvoorbeeld een kerk.

Mijn hoogwerker is zowel instelbaar op benzine als elektriciteit. Ben ik dus binnen bezig, dan schakel ik over op stroom. Je hebt dan niet de stank van diesel en bovendien is het vrijwel geluidloos. Maar ook kan ik achter woningen komen, dus kun je mij inhuren voor vrijwel alle klussen die op hoogte geklaard moeten worden,’ aldus Hoekstra, die voor het vervoer beschikt over een multitransporter, die ook aan alle hedendaagse eisen voldoet. Een zware aanhanger die alleen zijn eigen heftruck kan vervoeren, maar ook het transport van zware en grote objecten voor andere bedrijven kan verzorgen. 

De diensten die Hoekstra aanbiedt zijn divers, maar hij blijft wat dat betreft “baas op eigen materiaal”. Dit wil zeggen dat hij zelf zijn materialen naar de plaats van bestemming brengt. Hoekstra verhuurt niet alleen zijn diensten aan bedrijven, maar ook particulieren kunnen een beroep op hem doen. Men kan daarbij denken aan de nok van een woning, het snoeien van boomtoppen enz. Het grote voordeel is dat J. Hoekstra, hoogwerker & transport een klein regionaal bedrijf is. De lijnen zijn kort en omdat het bedrijf in het hart van de regio is gevestigd, zijn er bovendien geen lange aanrijtijden. ‘Eigenlijk denk ik dat mensen gewoon eens langs moeten komen, als men iets nodig heeft. Een hoogwerker, een heftruck of voor het multitransport. Je kunt de hoogwerker bijvoorbeeld ook uitstekend gebruiken voor bouwinspectie van eventueel nieuwbouw, maar ook voor controles van hoge bouwwerken’, besluit Hoekstra.