ABBA Tribute met nieuwe show en zangeres, hommage aan ABBA en de sfeer uit de 70’s en 80’s op 11 oktober in de Pipegael in Broeksterwâld. In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 mil- joen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

In 2013 heeft ABBA Tribute zich ontfermd over de rijke muzikale na- latenschap van deze legendarische groep. Met z’n zessen staan ze garant voor een sfeervol eventueel avond- vullend programma, met repertoire waarbij iedereen vaak achteraf zegt: “ik kende de nummers allemaal”. Het is muziek met een grote herkenbaarheid waardoor spontaan hele zangko- ren ontstaan tijdens deze concerten. Typerend is ook wat ABBA muziek aan emoties losmaakt bij het publiek van vreugde tot verdriet het zit er al- lemaal in!

Onwaarschijnlijk goed en muzikaal perfect in balans heeft ABBA tussen 1972 en 1982 zijn handtekening ach- tergelaten in de popmuziek. De meer- stemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de ABBA Tribute waardoor ze in staat zijn die karakteristieke ABBA sound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze o.a. ondersteund door perfect licht en geluid waardoor de sfeer van destijds zeker heel dicht in de buurt komt van het origineel. Dat er authen- tieke 70’s en 80’s (originele ABBA) kleding gedragen tijdens de perfor- mance maakt het plaatje compleet.

Hoezeer de muziek van ABBA ook nu nog steeds mensen in vervoering brengt, wordt bijna wekelijks bewe- zen tijdens de concerten van ABBA Tribute. Niet alleen de generatie die in de jaren 70 en 80 het tijdperk van ABBA heeft meegemaakt gaat een avondje “uit z’n dak”. Steeds meer jongeren volgen dat voorbeeld. Dit is het ultieme bewijs dat de ABBA van alle tijden is. Uit respect voor de band ABBA heeft ABBA Tribute zo goed als mogelijk is het origineel proberen te evenaren op een muzikaal verant- woord niveau. Door de Nederlandse en buitenlandse pers uitgeroepen tot één van de beste ABBA Tribute bands ter wereld. Met twee top vocale Dan- cing Queens aan het front en gedegen muzikaal vakmanschap daarachter waarbij het LIVE musiceren hoog in het vaandel staat is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!

Kaarten in de voorverkoop(€17.50) in het doarpshûs of via www.abba-tribute.nl kaarten aan de deur €22.50. Aanvang: 20:30, deuren open om 20:00 uur.