Categorie archieven: Mei

De Noordelijke Autocross Club in Kollum maakt zich op voor meerdere races

In Kollum staat de Noordelijke Autocross Club (NAC) aan de vooravond van twee populaire race-evenementen. Op Pinkstermaandag vindt de Stockcar F2 Supercup plaats en op zaterdag 6 juli wordt de Standaard 1850cc-race ingehaald die met Pasen werd afgelast vanwege regen. Bestuurslid, coureur en fervent liefhebber Thomas Hellinga zoomt in op beide onderdelen en het naderende NK in september.

Geplaatst in Mei

De Fryske V8 Riders organiseren de All American Car Show

Het zijn mooie tijden voor de Fryske V8 Riders. De in De Westereen gehuisveste club bestaat twintig jaar en organiseert op zaterdag 25 mei voor de derde keer de All American Car Show. Wat ooit als hobby vanuit een vriendengroep begon, is uitgegroeid tot een serieus gebeuren. Op het erf van bestuurslid en organisator Wesley van der Werff kunnen V8-liefhebbers eind mei hun hart ophalen.

Geplaatst in Mei

De KNRM: al 200 jaar gedragen door de gemeenschap

Een prachtige zonsondergang, een kalme zee, bijna doorzichtige kwallen net onder het wateroppervlak: een oefenavond van KNRM Reddingstation Lauwersoog is soms puur genieten. Maar elk moment van de dag kan de pieper gaan en dan is het ernst. “Je bent eigenlijk continu als een elastiek aan Lauwersoog verbonden: het trekt altijd. Zelfs als je op vakantie bent”, vertellen schipper Jentsje van der Molen en opstappers Douwe van der Laan en Erwin van Heerde.

Geplaatst in Mei