ALDTSJERK – Oekraïnse bewoners van de Klinze kregen afgelopen donderdag een bijzonder concert te zien, van ambassadeur van de vrijheid Kaspar. Zo’n 40 gasten waren zichtbaar onder de indruk.

Tijdens het concert dat Kaspar gaf met drummer Daan Slagter, sloot de 19-jarige Andriy aan. Hij is bewoner op De Klinze en speelt gitaar. Met een aantal geschreven akkoorden door Andriy had Kaspar een lied gemaakt, dat hij aan hem opdroeg. Op vrijdag ging Andriy mee naar de studio van Omrop Fryslân om het nummer nog eens te spelen.

Kaspar verzorgde het optreden in het kader

van zijn ambassadeurschap voor BevrijdingsfestivalFryslân.“Desituatie in Oekraïne wordt met de dag slechter. Ik wilde heel graag mijn Ambassadeursschap invullen door in contact te staan met Oekraïense vluchtelingen in Fryslân.” In Landgoed de Klinze in Aldtsjerk wordt een groep van 70 Oekraïners opgevangen. Gezinnen die er een tijd kunnen wonen onder de geweldige begeleiding van Dirk en PaulinevanderMeulen,dievoorditconcert hun toonzaal ter beschikking stelden.

Naast veel eigen repertoire, coverde Kaspar donderdagavond ook het Oekraïnse lied ‘Dumy’ (Gedachten). “Het lied is geschreven voor iedereen die lijdt onder de oorlog in Oekraïne, het was heel waardevol om ze dit te laten horen in hun eigen taal.” Kaspar trad alsambassadeurvandevrijheidookop op de Provinciale Dodenherdenking in de Prinstentuin in Leeuwarden, en als openingsact op Bevrijdingsfestival Fryslân, zondag 5 mei.

Dit bericht is gepost in Mei. Bookmark de link.