“VEENS” uit Kollum heeft haar eerste internationale avontuur met succes afgerond in Tsjechië, en kondigt aan dat dit slechts het begin is. Twee talententeams van de academie (U15 en U16/U17) bestaande uit 32 getalenteerde spelers van verschillende clubs uit heel Friesland en Groningen, samen met 6 stafleden en ouders, hebben een onvergetelijke ervaring gehad met topwedstrijden tegen Teplice FK en Dukla Praha, respectievelijk spelend in de hoogste en tweede niveau van het Tsjechische voetbal.

Tijdens deze historische reis hebben de spelers niet alleen sportieve hoogtepunten beleefd, zoals het eerste (team)doelpunt in het buitenland gescoord door Olke de Wit en het spelen in en rondom de stadions, maar ook belangrijke stappen gezet in hun persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers hebben genoten en geleerd van voor- en nabeschouwingen van wedstrijden, persoonlijke wedstrijdanalyses (video) en overige innovatieve methoden, waaronder het gebruik van sensoren voor data-analyse.
Naast hard werken was er ook ruimte voor ontspanning en teambuilding. Het team deed activiteiten zoals een voetbalquiz en het kijken van Champions League wedstrijden op een groot scherm, evenals een trip door de prachtige stad Praag. Ook de meegereisde ouders hebben volop kunnen genieten in de zon op verschillende mooie locaties. 
 
VEENS Voetbal Academie staat bekend om haar professionele aanpak en beleving, en streven naar succes. Dit internationale avontuur bevestigt hun toewijding aan het bouwen van toekomstige winnaars op en naast het veld.
 
De volgende voetbaltrip, in het buitenland, staat al gepland voor het U13-team (huidige U12). Zij zullen deelnemen aan een internationaal toptoernooi waarvoor zij zijn uitgenodigd.
Echter ligt de focus eerst op de finale dag van de Super Academy League op zondag 26 mei in Kollum. Alle 3 de teams van VEENS zijn nog in de race voor de titel. Het beloofd een waar spektakel te worden op sportpark Baensein. Aanvang 11:00 uur. Blijf op de hoogte via de Instagram- en TikTok-pagina’s van VEENS. 
 
Nieuw seizoen, nieuwe kansen: MATCHDAY SELECTIEDAG 
Heb jij talent en wil je deel uitmaken van VEENS? Meld je dan (kosteloos) aan voor de selectie-dag op zondag 23 juni 2024. In de leeftijdscategorieën U14, U15, U16 en U17 is er ruimte voor nieuw talent bij de ELITE TEAMS. Voor de jongste leeftijdscategorieën wordt het extra strijden om een plek bij zowel de elite teams als de opleidingsgroepen want deze teams zijn sterk bezet, maar niet geschoten is altijd mis. Grijp je kans tijdens de MATCHDAY SELECTIE DAG (aanmelden via de website)
 
Nieuw: meisjesteams
VEENS gaat ook 1 of meerdere meisjes teams samenstellen die evenals de jongens op zondags als Performance ELITE TEAMS zullen trainen en spelen, met en tegen de besten. Meld je nu aan voor via de eventpagina op de website (www.veensvoetbalacademie.nl) en wij gaan samen werken, aan jullie toekomst.
 
Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Allereerst: U-nited detachering en Lease-Swap voor de speciale wedstrijdshirts in samenwerking met ALRO Concepts, maar ook onze overige sponsoren: bouwservice Booi (Booi de Kitter), Klamako verhuur, Merkus automatisering, Karins schoonheidssalon, Ladders en Rolsteigers, Bouwhekkennederland, Noorderinzicht, Studio Steeg, Dijkstra Schroot en KB FOODS te Dokkum.
 
 
Dit bericht is gepost in Mei. Bookmark de link.