Categorie archieven: November

Heine bijker: ‘De dowen ha my sa’n protte brocht’

DE WESTEREEN – Hij woont al jaren in De Westereen, maar is geen handelaar. Anders had Heine Bijker (63) zijn duiven wel voor een hoge prijs verkocht aan bokslegende Mike Tyson (57), die speciaal voor hem naar De Westereen kwam. ,,Jild kin my neat skille, mar de dowen wol. Dy ha my sa’n protte brocht’’, aldus Bijker die in de duivenwereld beroemd is vanwege zijn prestaties.

Kollumer wielrenner met Tour de Tietema naar de ronde van vlaanderen?

KOLLUM – Het was een vreemd jaar voor Hartthijs de Vries uit Kollum. De beroepswielrenner stond klaar om van zijn eerste seizoen als prof bij Tour de Tietema/Unibet Cycling een succes te maken, toen hij in januari tijdens een training in Spanje een zwaar ongeluk kreeg. Vergeet dit seizoen maar, waarschuwden de artsen hem. Hij moest zelfs weer leren lopen. Maar in mei reed hij alweer zijn eerste koers. ,,Ik haw echt in superjier hân. Sels mei dat ûngelok haw ik dochs noch in ekstra stap sette kinnen, bin ik sterker wurden.’’ Ploegleider Rob Harmelink waarschuwt zijn tegenstanders al vast: ,,Volgend jaar gaan we de échte Hartthijs zien.’’

Klean & Sa in Twijzelerheide bestaat tien jaar

DE WESTEREEN – ,,It is foarby flean’’, zeggen Ytsje Hoekstra uit Driezum en Alie Holtewes uit Sweagerbosk als ze terugkijken op de tien jaar dat ze hun eigen kledingwinkel in Twijzelerheide runnen. Tegelijkertijd stellen de dames dat ze heel wat opgebouwd hebben in de afgelopen jaren. Klean & Sa is al niet meer weg te denken uit Twijzelerheide.

‘Miskien fang ik de fisk fan myn leven’

DE WESTEREEN – De opwinding die je voelt als je lijn in beweging komt. De spanning wanneer de hengel gaat bollen. De strijd met je tegenstander: een knaap van tien kilo die het gevecht nooit uit de weg gaat, maar het in de meeste gevallen toch moet afleggen. Nee, in de wereld van vissers overstijgt niets het gevoel van beet hebben.

Gerard verkoopt zijn oliebollen op oudejaarsdag vanuit Kollum

DE WESTEREEN/KOLLUM – ,,Dit is neat foar my hear, al dy kamera’s op ‘e noas’’, zegt de 31-jarige Gerard Mollema uit Kollum. Hij was de laatste weken volop in het nieuws vanwege de zogenaamde oliebollensoap. Vanwege de zondagsrust mag hij dit jaar niet op oudejaarsdag oliebollen verkopen op zijn oude vertrouwde plekje bij tuincentrum Tuin! in De Westereen. De motie van BVNL om toch een ontheffing te verlenen haalde het niet.

Zaterdag 11 november – Unieke Mannenzangavond in Wâlterswâld

In Katwijk wordt het al decennia lang gedaan. Twee maal per jaar wordt zo’n avond georganiseerd en is het uitgegroeid tot een groot evenement. Op Urk wordt het sinds een aantal jaren ook met succes georganiseerd.  Plaatsen waar men veel houdt van het zingen van de psalmen en geestelijke liederen. “Maar wat daar kan moet hier ook kunnen”, zo dachten Leo Blees en Tjerk Dijkstra, “want hier in het Noord Friese houden de mensen ook bovengemiddeld van zingen”.