In Katwijk wordt het al decennia lang gedaan. Twee maal per jaar wordt zo’n avond georganiseerd en is het uitgegroeid tot een groot evenement. Op Urk wordt het sinds een aantal jaren ook met succes georganiseerd.  Plaatsen waar men veel houdt van het zingen van de psalmen en geestelijke liederen. “Maar wat daar kan moet hier ook kunnen”, zo dachten Leo Blees en Tjerk Dijkstra, “want hier in het Noord Friese houden de mensen ook bovengemiddeld van zingen”.

Leo Blees, oud voorganger van de Gereformeerde kerk van Wâlterswâld en nu verbonden aan de Hervormde gemeente van Dorkwerd, heeft zijn roots in Katwijk liggen. Hij weet maar al te goed hoe mooi deze zangavonden kunnen zijn. De massale zang met enkel mannenstemmen is een zeer bijzondere ervaring. Dat dit bijzonder is blijkt wel uit het feit dat er met enige regelmaat ook mannen van hier helemaal naar Katwijk rijden om aan deze avonden deel te nemen. Voor Leo was het daarom altijd nog een wens om ook hier in het noorden eens een mannenzangavond te gaan houden. Tjerk Dijkstra leidt al meer dan 12 jaar de bovenstemgroep van de Hersteld Hervormd gemeente van Wâlterswâld en organiseert met enige regelmaat zangavonden. Maar deze avonden zijn veelal in het midden van het land. Leo en Tjerk kennen elkaar nog van de tijd dat ze samen in de gemeenteraad van Dantumadiel zaten en hebben nu voor deze mannenzang de koppen bij elkaar gestoken om ook in het noorden van Fryslân een echte mannenzangavond te organiseren.

Harm Woltjer is de organist van deze avond. Harm is organist bij meerdere koren en dirigent van het ‘Michtam Ensemble’. Deze talentvolle organist zal proberen de mannen op deze avond uit volle borst te laten zingen. Het wordt dan ook een avond met heel veel zang van de psalmen en geestelijke liederen van oa. Johohannes de Heer. Het zingen zal voor een groot deel 2-stemmig zijn (bovenstem) hetwelk een extra dimensie geeft aan het zingen.

We hopen met deze avond een avond te organiseren waarbij mannen uit alle denominaties samen met elkaar de lof aan onze HEER kunnen toebrengen. Want wat kan er nu mooier zijn dan, samen met al onze broeders uit welke kerk dan ook, onze God en Heiland groot te maken. ‘Prijs de Heer met blijde galmen’ is dan ook het thema van de avond.

Alle mannen, u bent van harte uitgenodigd as zaterdag (11 november).

De avond zal gehouden worden in de Gereformeerde kerk van Wâlterswâld aan de Foarwei 27. De avond begint om  19.30u en de toegang is gratis. (kerk open vanaf 19.00u)