Categorie archieven: Mei

Een zonnige start voor Zonnestudio De Westereen

DE WESTEREEN – Voor de zon hoeven Westereenders niet meer ver te reizen. Sinds 28 februari heeft de 27-jarige Andries Visser uit De Westereen zijn eigen Zonnestudio aan de Fogelsang 69 geopend. Zijn zus, Katrien de Roos (34), is samen met Rienkje de Bruin het gezicht van de Zonnestudio. Meteen vanaf het begin is het al druk. ,,It giet hartstikke moai’’, zeggen broer en zus.

Wethouderschap past Aant Jelle Soepboer als een jas

DOKKUM/NIJEWIER – Wethouder Aant Jelle Soepboer (33) is nu bijna een jaar wethouder in de gemeente Noardeast-Fryslân. Het bevalt hem goed, het wethouderschap past hem als een jas. Soepboer is óók historicus, schrijver en drummer in de band Baldrs Draumar. ,,As wethâlder ha ik in knappe jas oan, thús de âlde klean en as ik mei de band fuort bin wer wat oars, mar ik bin altyd en oeral mysels: in iepen boek. Ast altyd dysels bist, hoechst noait in rol te spyljen.”

Steeds meer jongeren naar Health Center Plantinga

DE WESTEREEN – Het is een landelijke trend dat steeds meer jongeren tegenwoordig naar de sportschool gaan. Dat merken ook Eva Plantinga, Klaas de Bruin en Klaas van der Wal van Health Center Plantinga (HCP) aan de Nijverheidswei in De Westereen. ,,Vooral krachttraining is populair onder jongeren. Het mooie bij ons is dat ze een goede begeleiding kunnen krijgen voor een laag tarief.’’

Oudste man van Dantumadiel Andries Meijer (102): ‘Elk jier op 4 maaie komt it ferhaal fan Kassel wer boppe’

DE WESTEREEN – Aan de slaapkamerdeur in z’n appartement in woonzorgcentrum Brugchelencamp hangen tien- tallen verjaardagskaarten. Op 8 april vierde Andries Meijer z’n 102e verjaardag. Ondanks die hoge leeftijd zijn z’n herinneringen nog haarscherp. Zeker tijdens dodenherdenking op 4 mei gaan z’n gedachten vaak weer terug naar de tijd dat hij als dwangarbeider naar Duitsland moest. ,,Ik hie gjin oare kar.’’

V.v. Holwerd: van Keechje naar De Morgenzon

HOLWERT – In de derde week van mei viert voetbalvereniging (v.v.) Holwerd zijn jubileum. De club bestaat dan 75 jaar. Toen de op 21 mei 1948 opgerichte club de halve eeuw in 1998 volmaakte werd die historie al vereeuwigd in een jubileumboek met de veelzeggende titel Van Keechje tot Morgenzon. Een kwart eeuw later is het drie dagen feest op vrijdag 19 mei, zaterdag 20 mei en zondag 21 mei met aan de einder wellicht opnieuw een samenvattend jubileumboek.

Zeventig jaar duivensportliefhebber in hart en nieren

DE WESTEREEN – Zolang Henkie van der Bij zich kan herinneren, is hij actief bezig met de duivensport. Hij is begonnen bij pv ‘De Reisduif’ en is dit jaar al zestig jaar lid van pv ‘De Zwaluw’ uit De Westereen. Duiven zitten in zijn hart, het is een vorm van leven geworden. Henkie is zich er terdege van bewust, dat zijn echtgenote Hinke een enorm stimulerende kracht op de achtergrond is, die als dat nodig is de handen uit de mouwen stroopt als het gaat om postduiven.