Categorie archieven: Mei

Louise Krol is een ‘fjoerfretter út ‘e Wâlden’

BROEKSTERWÂLD/EE – Met een volledig kaatsseizoen voor de deur mag je de overgang van Louise Krol uit Broeksterwâld naar de topformatie
van Ilse Tuinenga en Sjanet Wijnia dit jaar toch de meest opmerkelijke verandering noemen bij het dameskaatsen. Een ‘stap omhoog’ voor de ambitieuze Krol. Tijd om even de immer beslagen glazen bol van vooruit kijken op tafel te zetten.

Riska en Aaron zorgen voor leven in de brouwerij in Buitenpost

BUITENPOST – Riska Bouma (27) en Aaron Boekhout (28) uit Buitenpost hebben Café ’t Twaspan in hun woonplaats overgenomen van Mient Mulder uit Kollumerzwaag. Het jonge stel gaat er alles aan doen om met hun bar & bistro weer leven in de brouwerij te brengen in het centrum van Buitenpost. Op Hemelvaartsdag is iedereen van harte welkom om het resultaat te bewonderen.

Roggebrood Schotanus nu ook verwerkt in speciaalbier

TWIJZELERHEIDE – Dat hij het lekkerste roggebrood van Fryslân bakt wisten we al, maar dat zijn ‘brea’ nu ook nog verwerkt zit in speciaalbier, dat is nieuw. Bakker Wander Schotanus uit Twijzelerheide is er blij mee. Het is een kroon op zijn werk en de timing is perfect, want Schotanus vierde vorige week zijn 40-jarige jubileum als bakker.

‘Dit wordt voor ons een marathon met een gouden randje’

DAMWÂLD – Johanna Bruinsma – Dijkstra uit Damwâld en Fryda de Graaf uit Dokkum lopen op 25 juni de Marathon van Sneek en zamelen daarmee geld in voor de kinderafdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden. Dit doen ze uit naam van Pieter Anne Prins, het 17 maanden oude buurjongetje van Johanna, die een hersentumor heeft.