Categorie archieven: September

Al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting

Vanaf 1 oktober zijn alle planten, kruiden, struiken en fruitbomen in De Kruidhof in Buitenpost te koop met 50% korting. ‘Door de coronamaatregelen konden wij pas in juli onze deuren volledig openen, drie maanden later dan anders. Hierdoor staat de kas nog vol met groen,’ zegt coördinator Gerben de Haan.

Voorzitter Ljeppersklub Buitenpost Ette-Frits Veenstra: ‘We gaan met z’n allen voor het hoogst haalbare’

BUITENPOST – Ljeppersklub Buitenpost bestaat 45 jaar. Met dertig ‘springers’ is het een relatief kleine vereniging. ,,Maar dat maakt het juist zo gemoedelijk’’, zegt voorzitter Ette-Frits Veenstra. Toch hoopt de vereniging nieuwe leden aan te trekken, want volgend jaar is er nog maar één lid voor de jeugdschansen.

Fysiotherapie Dongeradeel nu ook in Damwâld

DAMWÂLD – De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Dongeradeel en Sportcentrum Bodde Bouman zitten vanaf nu ook in Damwâld. Op maandag 13 september is hun nieuwe vestiging in het voormalige Rabobankgebouw geopend. Raymond Mulder, Margriet van Meekeren en Stefan Bodde zijn de fysiotherapeuten die deze vestiging gaan runnen.

Mient Mulder Foodservice: veel meer dan alleen een slagerij

KOLLUMERZWAAG – Mient Mulder (55) uit Kollumerzwaag heeft de slagerij van Sjoerd Kempenaar aan de Foarwei in het dorp overgenomen. Hij
gaat echter niet verder als ‘zomaar’ een slagerswinkel. Bij Mient Mulder Foodservice kun je terecht voor vlees, kip, panklare maaltijden, streekproducten, rauwkostsalades en meer.

Jacqueline Verschuren heeft de mooiste hondenbaan ter wereld

Wie van Twijzel naar Twijzelerheide rijdt, kan de hondenschool van Jacqueline Verschuren aan de Ikewei bijna niet missen. Zeker niet sinds ze naast haar huis het opvallende metershoge roze beeld van een chihuahua plaatste. Toch is opvallen het laatste wat Jacqueline wil. ,,Het gaat niet om mij. Het gaat niet om de baas. Het gaat uiteindelijk om de hond.’’

Wander Schotanus bakt lekkerste roggebrood van Fryslân

TWIJZELERHEIDE – Het beste roggebrood van Friesland wordt gebakken in Twijzelerheide. Trotse winnaar van de productverkiezing van Fryslân Culinair is bakker Wander Schotanus. Met een glimlach laat hij de grote beker zien die hij heeft gewonnen. ,,En wist wat it moaie is? Dit is al de twadde kear dat ik win.’’

Nathalie Zwaagstra fietst 1000 kilometer voor haar beppe met Alzheimer

ANJUM/DAMWÂLD – Beppe hûntsje, zo noemen Nathalie Zwaagstra (23) en haar broertje en nichtjes hun beppe die vlakbij het winkelcentrum in Damwâld woont. ,,Ze is altijd heel vrolijk en hadden vroeger veel hondjes’’, vertelt Nathalie die sinds een jaar samen met haar vriend in Anjum woont. Speciaal voor haar beppe heeft Nathalie 1000 kilometer gefietst om geld in te zamelen voor Alzheimer, de ziekte die haar beppe heeft.

Voormalig klooster Klaarkamp Rinsumageest (Fr.) rijksmonument

Op vrijdag 10 september zal de directeur Kennis en Advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Arjan de Zeeuw, voormalig Klooster Klaarkamp bij het Friese dorp Rinsumageest aanwijzen als (archeologisch) rijksmonument. Het komt al in de boeken voor vanaf de tweede helft van de twaalfde eeuw en het was het grootste klooster in Friesland.

Wateroverlast in De Westereen brengt heel wat teweeg

DE WESTEREEN – De wateroverlast heeft deze zomer heel wat teweeggebracht in Noordoost-Friesland. Op zondagochtend 25 juli werden mensen in verschillende dorpen opgeschrikt door een wolkbreuk. Zo kregen ook diverse inwoners van De Westereen te maken met hoog water. Bij het winkelcentrum stond het water tot aan de knieën en een deel van de bewoners van het verzorgingshuis Sikkemahûs moest zelfs geëvacueerd worden naar een hogere verdieping in het gebouw. Nu, ruim anderhalve maand later, zijn de gevolgen nog steeds merkbaar.