KOLLUMERZWAAG – Mient Mulder (55) uit Kollumerzwaag heeft de slagerij van Sjoerd Kempenaar aan de Foarwei in het dorp overgenomen. Hij
gaat echter niet verder als ‘zomaar’ een slagerswinkel. Bij Mient Mulder Foodservice kun je terecht voor vlees, kip, panklare maaltijden, streekproducten, rauwkostsalades en meer.

Lees verder onder de foto.

Het idee om de slagerij van Sjoerd Kempenaar over te nemen ontstond in coronatijd. Mient Mulder is eigenaar van eetcafé It Twaspan in Buitenpost en heeft daarnaast een cateringservice. ,, Troch corona foel hast alle wurk fuort. Dat wie neat foar my. Ik moat wat te dwaan ha’’, vertelt Mient Mulder. Toen hij hoorde dat Sjoerd Kempenaar met zijn slagerij aan de Foarwei wilde stoppen zei hij eerst gekscherend dat hij dat pand wel wilde kopen. Al snel werden de plannen serieus. ,,Ik fyn it moai foar it doarp, mar ik bin gjin slager’’, stelt Mient. Minke Hamstra uit Kollumerzwaag, een goede kennis van Mient, heeft daarentegen veel ervaring in het slagersvak, net als Janke Thea Feenstra uit Oudwoude die jaren bij de slagerij van de Coop in De Westereen werkte. Nu vormen Mient, Minke en Janke Thea een goed team en ze zitten vol ideeën om van ‘Mient Mulder Foodservice’ een succes te maken.

Verse panklare maaltijden
Mient probeert zich vooral te onderscheiden met de verse maaltijden. ,,We hebben een speciale machine aangeschaft die de maaltijden op zo’n manier kan verpakken dat ze vijf tot zes dagen houdbaar blijven in de koelkast. Mensen kunnen hier dus als ze willen in één keer voor de hele week hun maaltijden kopen. We verkopen gerechten met vis, vlees en pasta. Kwaliteit staat daarbij uiteraard voorop’’, vertelt de nieuwe eigenaar. Rechts is de winkel gezellig aangekleed met nootjes, kaas en lekkere wijn. ,,Die pakketjes zijn ook leuk om als cadeau te geven. Dat hebben we hier nog niet in Kollumerzwaag’’, zegt Janke Thea. Minke voegt er aan toe dat in deze winkel ook veel verschillende soorten vleeswaren verkrijgbaar zijn. ,,Het aanbod is vergelijkbaar met de vleeswaren in de supermarkt, maar hier is alles vers.’’ Waar mensen volgens Mient ook behoefte aan hebben zijn tapasboxen voor bij de borrel.

,,In coronatijd zag je dat het een trend is geworden dat mensen thuis een borrel drinken met lekkere hapjes of streekproducten erbij. Daar spelen wij op in.’’

Wekelijkse aanbiedingen
Uiteraard kunnen dorpsbewoners ook nog gewoon voor een kilo gehakt of een ons boterhamworst bij Mient terecht, maar als ze willen kopen ze er ook een lekkere rauwkostsalade bij. ,,Het is nu meer een delicatessenzaak. Wij richten ons niet alleen op Kollumerzwaag, maar ook op omliggende dorpen. Bovendien zitten we tegenover een basisschool waar ouders langs lopen of fietsen en er rijden ook veel auto’s door Kollumerzwaag’’, stelt de ondernemer.

De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 – 18.00 uur. Houd voor de wekelijkse aanbieding de Facebookpagina van Mient Mulder Foodservice in de gaten.