Vanaf 1 oktober zijn alle planten, kruiden, struiken en fruitbomen in De Kruidhof in Buitenpost te koop met 50% korting. ‘Door de coronamaatregelen konden wij pas in juli onze deuren volledig openen, drie maanden later dan anders. Hierdoor staat de kas nog vol met groen,’ zegt coördinator Gerben de Haan. ‘We willen graag ruimte maken in de kas zodat we planten en kruiden voor volgend jaar kunnen opkweken en stekken.’

Elk jaar in oktober sluit De Kruidhof haar deuren en wordt het volgende seizoen voorbereid. De planning wordt gemaakt, evenementen worden georganiseerd, de tuinen worden winterklaar gemaakt en er wordt onderhoud gepleegd. In de kas worden de kruiden en planten voor het nieuwe seizoen opgekweekt en gestekt. Dit is nodig voor het behoud en aanvullen van de collectie en tuinen. Ook voor de verkoop kweekt De Kruidhof jaarlijks een bijzondere collectie aan unieke planten, kruiden en struiken.

Komt u De Kruidhof helpen ruimte te maken in de kas voor volgend jaar? De kortingsactie op alle planten, kruiden, struiken en fruitbomen loopt van 1 oktober tot en met 16 oktober. Op 16 oktober vindt de jaarlijkse Oogstdag plaats, de afsluiter van het seizoen. Tijdens de Oogstdag zijn er hoge kortingen en vele activiteiten voor jong en oud.