Categorie archieven: Juli

Wadopera: Unieke beleving achter de zeedijk

PAESENS-MODDERGAT – Achter de zeedijk bij Paesens-Moddergat gaat in september iets bijzonders gebeuren. Voor het eerst wordt daar de indrukwekkende filmische opera Peter Grimes van de Engelse componist Benjamin Britten op deze manier in de open lucht uitgevoerd. Een herkenbaar verhaal, met topartiesten uit de Nederlandse opera, een orkest, een koor en als achtergrond het ruige Waddengebied. ,,Asto dit ien kear yn dyn libben meimeitsje wolst, moatst dizze kâns net oan dy foarby gean litte’’, aldus uitvoerend producent Anke Bijlsma. De eerste 12.000 kaarten zijn al verkocht.

Wâldpyk Bramenfestijn Brommels! bestaat tien jaar

BUITENPOST – Het Wâldpyk Bramenfestijn Brommels! bestaat tien jaar.
Dat wordt gevierd, onder andere met een speciale themakrant ‘Natuerlik Ferskaat’ die op 25 augustus verschijnt. Sigrid Keimpema, Betty Schotanus en Henk Pilat zijn vanaf het begin betrokken bij Brommels! en kijken met een goed gevoel terug.

Foodvans maakt van barbecueën een ware beleving

DOKKUM – Wie op zaterdag bij de Albert Heijn in Dokkum winkelt heeft de vriendelijke grillmasters van Foodvans vast weleens zien staan in hun opvallende Foodtruck. Eén van hen is de 36-jarige Sjoerd Dijkman. Hij ontwikkelde samen met zijn vader Luitzen BBQ-smokers van formaat waarop hij op eigen authentieke wijze vlees-, visen groentegerechten bereidt. Een onvergetelijke ervaring.

Riekele Veenstra bouwde in drie jaar zijn eigen Pipowagen

KOLLUMERZWAAG – Riekele Veenstra (55) uit Kollumerzwaag heeft zijn droom waargemaakt. Hij heeft zijn eigen Pipowagen gebouwd waar hij nu ook in woont. Riekele staat met zijn Pipowagen op camping De Dobbe in Kollumerzwaag waar hij veel bekijks heeft. Zijn doel is om voor langere tijd naar Zweden te reizen.

Noordoost-Friesland trekt steeds meer toeristen

DE WESTEREEN – Dat een sensationele filmtrailer het halve werk is, weten ze in Hollywood maar al te goed. Extreme explosies, spectaculaire special effects en onverwachte wendingen doen het altijd goed bij het grote pu- bliek. Het zijn ook exact de hoofdingrediënten in de trailer van de Friese actiecomedy Stjer. Volgend jaar verschijnt het filmdebuut van Emiel Stof- fers op het witte doek. ,,No ja, as wy dan noch nei de bioskoop meie’’, grijnst De Hûnekop-frontman.

‘Ik bin der klear foar’: Zorgbelang Fryslân en Dantumadiel slaan handen ineen

Ouder worden stelt mensen voor uitdagingen op het gebied van wonen, mobiliteit, gezondheid, zorg en welzijn. Iedereen moet op al deze terreinen steeds meer zelf gaan organiseren. De gemeente Dantumadiel signaleerde dat sommige ouderen hier niet klaar voor zijn en ging over tot actie. Met de methodiek ‘Ik bin der klear foar’ van Zorgbelang Fryslân sloegen beide partijen de handen ineen en gingen met inwoners in gesprek over wat zij nodig hebben om op een prettige manier ouder te worden in hun eigen omgeving en wat zij daar zelf aan kunnen bijdragen.