Categorie archieven: juni

‘Geen marathon in Berlijn? Dan maar Kollumerzwaag!’

KOLLUMERZWAAG Op zondag 27 september is het precies dertig jaar geleden dat Reinder van der Veen uit Kollumerzwaag ziek werd. Het is de dag dat de diagnose ‘acute leukemie’ werd gesteld. Hij had dertig procent kans om te overleven. Nu loopt de 33-jarige Reinder op diezelfde datum zijn eerste marathon. Voor KiKa!

College op werkbezoek bij project Kansen in Kernen Feanwâlden

Het college van burgemeester en wethouders was woensdag 24 juni op werkbezoek bij het project Kansen in Kernen Feanwâlden. Het college van Dantumadiel werd op het bouwterrein bijgepraat over de werkzaamheden rond het stationsgebied en de Juliusstrjitte. In Feanwâlden wordt een nieuw park en transferium aangelegd.

SPORTVERENIGINGEN EN CORONA

De corona-uitbraak heeft niet alleen onbeschrijfelijk veel leed veroorzaakt in de persoonlijke levens van vele mensen (immaterieel leed), maar ook ontzagwekkende schade veroorzaakt bij bedrijven (materieel leed). Daarbij dient gezegd te worden dat beide vormen van leed elkaar versterken en beïnvloeden. De overheid heeft haar verantwoordelijkheid genomen en diverse maatregelen genomen. Die zien op de materiele schade die “ondernemers” als gevolg van de corona-crisis ondervinden. Onder die “ondernemers” kunnen ook sportverenigingen geschaard worden.

Outdoor groepslessen bij Health Center Plantinga zijn een groot succes

DE WESTEREEN Bij Health Center Plantinga trainen vele leden in verband met het coronavirus buiten. Goed nieuws, want vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer open. In eerste instantie moesten zij wachten tot 1 september, maar het kabinet heeft gehoor gegeven aan de lobby die gaande was om de sportscholen eerder te heropenen.

Wiebe Wieling: it Feintsje fan Menaam

Achter het hoofd van Wiebe Wieling is een vrolijk zomerse wanddecoratie te zien wanneer we via Teams afspreken. En dat terwijl de winter toch juist voor hem het ideale decor vormt, als voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Maar Wiebe Wieling is veel meer dan alleen het uithangbord van de Elfstedentocht. Hij was voorzitter van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en staat aan het hoofd van het College van Bestuur van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord, bestaande uit schoollocaties van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk. ,,Dertien locaties, zo’n 6000 leerlingen en 750 medewerkers”, somt hij op. En ook binnen het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek heeft hij als voorzitter de leidsels in handen. Kortom: Wiebe is in foarsitter yn ieren en sinen.

College van Dantumadiel blijft positief

DAMWÂLD – De gemeente Dantumadiel is de laatste tijd veel in het nieuws. Niet altijd even positief. ,,Helaas wordt de werkelijkheid niet altijd juist neergezet door de media en dat geeft vaak een verkeerd beeld van wat er werkelijk speelt. Het kan mensen ten onrechte beschadigen’’, aldus de burgemeester. Ook de wethouders van Dantumadiel vinden het jammer dat de berichtgeving in kranten – volgens hun – geen recht doet aan de waarheid.

‘Evenementen betekenen veel meer voor de samenleving dan we denken’

Dokk’em Open Air, het Veenhoop Festival, Dicky Woodstock, Promised Land en de Admiraliteitsdagen: het zijn zomaar een aantal grote festivals waar evenementenorganisator Wiebe Kootstra uit Burgum de afgelopen maanden gedwongen een rode streep door moest zetten. Maar stilzitten is er allerminst bij, want ondanks dat alle festivals gecanceld zijn, heeft Wiebe een dagtaak aan de afwikkeling van alle projecten. ,,Dat hat mear fuotten yn ierde as datst tinkst.”