Op woensdag 17 juni nam wethouder Jelle Boerema van de gemeente Noardeast-Fryslân de eerste flyer in ontvangst van de nieuwe ‘Ezon-Pareltjes Route’. Deze route aan de zuid-west kant van het Lauwersmeer voert langs winkeltjes, musea, ateliers, restaurants en natuurpunten en staat bol van kunst en cultuur.

De route verbindt lokale ondernemers, cultuur en landschapspareltjes tussen Moddergat en Zoutkamp. In deze streek is er voornamelijk sprake van kleinschalig toerisme wat wordt gedragen door bewoners, lokale ondernemers en lokale, veelal bestande cultuur. De wethouder: “deze vorm van toerisme maakt onlosmakelijk deel uit van deze streek en is zeer waardevol. Deze route is een mooi voorbeeld voor de kansen die er liggen in deze regio”.

Dankzij steun van de gemeente Noardeast-Fryslan konde route onder de aandacht worden gebracht middels het ontwikkelen van de flyer en social media. De overhandiging van de flyer vond plaats bij één van de deelnemers aan de route, in de boerderijwinkel van Frisian Angus in Anjum. De wethouder ontving de flyer uit handen van initiatiefnemers Doetie van der Zee van Frisian Angus en Rika Sipma van biologisch akkerbouwbedrijf en streekwinkel Timpelsteed in Engwierum.

De route kan per auto, per fiets en te voet afgelegd worden. Flyers zijn verkrijgbaar bij alle deelnemers en meer informatie is de vinden op de Facebook pagina van de route: @Ezon-Pareltjesroute.

tekening pareltjesroute