Categorie archieven: Januari

Internationale profronde gaat door Noordoost-Friesland

DOKKUM Dokkum verzorgt in augustus 2020 de start van de BinckBank Tour. De inwoners van beide landen krijgen daardoor de mogelijkheid om de beste ploegen en wielrenners van de wereld dicht bij huis aan het werk te zien. De tocht gaat door heel Noordoost-Friesland en zal naast Dokkum meerdere dorpen aandoen.

COLUMN De Sjaak

Heel Nederland zat op nieuwjaarsdag in spanning voor de buis toen bekend werd gemaakt waar de rode vrachtwagen van de Postcode Loterij dit keer naartoe zou rijden. Het werd uiteindelijk Nieuw-Vennep, waar zes gezinnen een luttele 27 miljoen mogen verdelen. Er werd meteen druk gerekend, want iedereen wil uiteraard weten hoeveel ‘ie heeft gewonnen. Hoe meer hoe beter. Althans, dat zou je denken.

Holwerd aan Zee stap dichterbij

HOLWERD Stichting Holwerd aan Zee, Vogelbescherming Nederland, Provincie Fryslân, Gemeente Noardeast-Fryslân en het Wetterskip Fryslân hebben een intentieovereenkomst getekend om samen het project ‘Holwerd aan Zee’ te realiseren. Met het tekenen van deze overeenkomst komt de daadwerkelijke uitvoering van dit baanbrekende project een flinke stap dichterbij.

Niet te filmen – TikTokker Jesse van Wieren verovert de wereld

Even een berichtje posten op Facebook of Instagram, waar vrienden en familie op reageren met een duimpje of een smiley. Het is de gewoonste zaak van de wereld. Maar bij Jesse van Wieren (17) uit Kollumerzwaag reageren dagelijks tienduizenden fans op de video’s, die hij op TikTok plaatst. ,,Myn bêste filmke is 1,6 miljoen kear besjoen.”

De Flexibele Makelaar: al tien jaar dé matchmaker van het Noorden

In november ging de vlag uit bij het kantoor van de Flexibele Makelaar in Surhuisterveen en Grootegast. Exact tien jaar geleden startten Eddy van der Velde, Alie Storteboom-Hoogsteen en Wieger van der Velde met het makelaarskantoor dat in no time uitgroeide tot één van de marktleiders in het Noorden. “Wy rinne graach foarop!”

De Westereender heeft mij rijker gemaakt

En dan nu 34ste jaargang, no 2 van De Westereender. Bijna 35 jaar heb ik De Westereender volgeschreven. Zo tussen de 4500-5000 pagina’s en meer dan 10 miljoen kranten. Jaren die ik als prachtig, maar soms ook als heel intens heb ervaren. Na deze mooie periode ga ik afscheid nemen van ‘mijn’ De Westereender. Het zal niet makkelijk worden, maar gelukkig heb ik het gevoel, dat alles in de zeer vertrouwde handen van Klasina van der Werf verder gaat. De Westereender gaat natuurlijk veranderen, dat is logisch.