Categorie archieven: december

Het onvergetelijke jaar van Sipke Hulshoff

TWIJZEL – Het was een bijzonder jaar voor Sipke Hulshoff. De oud-inwoner van Twijzel beleefde als onderdeel van de technische staf van Arne Slot bij Feyenoord een onvergetelijk seizoen, met een onbetwist hoogtepunt: de Europese finale in de Conference League. Voorts werd hij aangesteld als de nieuwe assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Hulshoff die nog tot 2025 bij de Rotterdammers vastligt, sloot bovendien de eerste helft van het seizoen af als Herbstmeister.

‘De samenwerking tussen PLUS en VVZ bevalt uitstekend’

DE WESTEREEN – Begin mei werd
de Coop De Westereen omgedoopt tot een fraaie, nieuwe PLUS supermarkt. Inclusief gratis taart, scherpe aanbiedingen en de kans om één minuut gratis te winkelen. De jeugdafdeling van de plaatselijke voetbalvereniging voetbalde echter in Coop-tenues. Zijn de shirts aangepast? Werken beide partijen nog steeds samen? Tijd voor een gesprek met supermarktmanager Tom Vrieswijk.

Buitenposter heeft 133.000 abonnees op YouTube

BUITENPOST – Frank van Dam (19) uit Buitenpost heeft maar liefst 133.000 abonnees op YouTube. Een ‘woestijnvideo’ afgelopen voorjaar betekende zijn grote doorbraak op het bekende videokanaal. De minidocumentaires die de enthousiaste content creator met regelmaat plaatst, worden volop bekeken door vooral een jong publiek. ,,Ik maak ongeveer elke twee weken een video. Eigenlijk al mijn video’s gaan viral, wat betekent dat ontzettend veel mensen het binnen korte tijd te zien krijgen.”

Potje Met, de groene kruidenierswinkel ‘Sûnder en ék noch sûner’

SURHUISTERVEEN – Het voelt alsof je uit een tijdsmachine stapt wanneer je de winkel van Potje Met in Surhuisterveen binnenwandelt. Schappen vol weckpotten versieren de muren, stuk voor stuk gevuld met de meest kleurrijke en uiteenlopende producten. Van rijst, pasta en havermout tot zeepjes, thee en bakpoeder. Alles zonder plastic verpakking en op eerlijke en duurzame wijze gemaakt. Ouderwets? Alles behalve juist! Als groene kruidenier zijn Tally, Aukje en Ria Bosma de smaakmakers van de toekomst.

De Kazerne organiseert elke woensdag een gratis lunchcafé

DE WESTEREEN – Stijgende energieprijzen, armoede en eenzaamheid. Jellie Zwarts en Anca van der Meulen hoorden de laatste tijd steeds vaker ellendige verhalen voorbijkomen. Het bracht hen op het idee om iets te doen voor mensen die het moeilijk hebben. In deze donkere en kille wintermaanden organiseren zij daarom elke woensdagmiddag een lunchcafé in de voormalige brandweerkazerne aan de Mûnewei in De Westereen.

‘Tijdens de Super Academy League worden de jongens uitgedaagd’

KOLLUM – De inmiddels 35-jarige Alex van der Veen behoeft, zeker in het noorden van Friesland, geen inleiding. De man achter de populaire Veens Voetbal Academie voetbalde in het verleden bij onder meer VV Kollum, ONS Sneek, VV Buitenpost, Futsal Cambuur en Futsal Heerenveen. Vanuit zijn voetbalschool bedacht hij recentelijk iets nieuws: de Super Academy League, waarbij vijf noordelijke voetbalacademies op diverse speelmomenten tegen elkaar strijden.

Eerste ‘foute’ feest van Qmusic in De Westereen op Tweede Kerstdag

DE WESTEREEN – Voor het eerst wordt er op Tweede Kerstdag een groot evenement in De Westereen gehouden. Mient Mulder (57) uit Kollumerzwaag en zijn college Tije Jan Huisman (29) uit Twijzel organiseren op 26 december een grote Qmusic Party in de manege in De Westereen met als thema: Fout.

Babyboom in Damwâld schept een band

DAMWÂLD – Je hoort het niet zo vaak, dat er in één buurt in korte tijd zeven baby’s worden geboren. De 27-jarige Bonita Kingma-de Groot uit de desbetreffende buurt spreekt uit ervaring, want zij is in het dagelijks leven obstetrieverpleegkundige op de kraam- en verlosafdeling in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

Basketballer uit Damwâld gelukkig bij Aris

DOKKUM – Het is alweer vijf jaar geleden dat D-Jobs Uitzendbureau Topwurk in Dokkum heeft overgenomen. Nu wordt ook de huisstijl veranderd van groen/blauw naar de rode kleur die bij D-Jobs past. De naam Topwurk verdwijnt van het pand aan de Holwerderweg in Dokkum. Wat blijft is de toegankelijkheid en de gemoedelijke sfeer, stellen commercieel manager Marcel Geerdink en vestigingsmanager Mariska van der Meulen. ,,Daar staan we bij D-Jobs bekend om.’’