DOKKUM Dokkum verzorgt in augustus 2020 de start van de BinckBank Tour. De inwoners van beide landen krijgen daardoor de mogelijkheid om de beste ploegen en wielrenners van de wereld dicht bij huis aan het werk te zien. De tocht gaat door heel Noordoost-Friesland en zal naast Dokkum meerdere dorpen aandoen.

Op zondag 30 augustus is Dokkum het decor voor de presentatie van de ploegen die meedoen aan de BinckBank Tour. Een dag later vindt de start van de zestiende Profronde van Nederland plaats in de Admiraliteitsstad. De wielrenners rijden vervolgens een mooie route door Noordoost-Friesland. De finishplaats van de eerste etappe is ook in Dokkum. Er is dan ongeveer 170 kilometer afgelegd.

De BinckBank Tour eindigt op zondag 6 september. Het parcours biedt doorgaans een mix van sprinterskansen, heuveletappes en een tijdrit en is per definitie geschikt voor de renners die ook de voorjaarsklassiekers kleuren. De afgelopen jaren eindigde de BinckBank Tour telkens halverwege de Muur van Geraardsbergen. De enige meerdaagse World Tour-race van de Lage Landen begint zes weken na de finish van de Tour de France.

In 2019 waren de Belgen almachtig. Laurens De Plus won de race en op het eindpodium werd hij vergezeld door Oliver Naesen en Tim Wellens.