Categorie archieven: Maart

RV Advies voor hypotheken en verzekeringen Renzo van der Veen: ‘Persoonlijk contact en onafhankelijk advies’

Renzo van der Veen uit De Westereen heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de financiële sector. Met zijn nieuwe onderneming RV Advies helpt hij particuliere klanten en (startende) ondernemers met hypotheken en verzekeringen. “Ik sta dichtbij mijn klanten, ben gemakkelijk bereikbaar en geef eerlijk en onafhankelijk advies.”

Irene Wolters liep stage in Nieuw-Zeeland ‘Dizze reis ferjit ik nea wer’

BROEKSTERWÂLD – Pinguïns spotten, met dolfijnen zwemmen en een spectaculaire wildwestrodeo van dichtbij meemaken. Scrollend door de reeks adembenemende foto’s op haar mobiel komt Irene Wolters (20) uit Broeksterwâld woorden tekort bij al die avonturen die ze beleefde in Nieuw-Zeeland. Negen weken liep ze stage aan de andere kant van de wereld bij een melkveehouder. Daarna ging ze vier weken op reis door het wonderschone land. Een belevenis die ze niet snel zal vergeten.

50 jaar zorgcentrum Brugchelencamp

DE WESTEREEN – Op 4 april 1974 opende mevrouw R. Rijpstra-Krook, echtgenote van de commissaris van de Koningin in Friesland, Brugchelencamp officieel. Op 19 mei 1969 werd voor dit doel de stichting Brugchelencamp opgericht. Het initiatief voor de uiteindelijke realisatie van het bejaardentehuis lag bij de Doopsgezinde gemeente Veenwouden, Zwaagwesteinde en Buitenpost De oprichters, zoals die gememoreerd worden op de maquette, die tijdens de heropening na een grondige renovatie op 29 september 1999 door de burgemeester van de gemeente Dantumadeel, J.L. Eggens, werd onthuld, verdienen deze lof voor hun inzet. Dat Hendrik en Fokje Postma destijds geschiedenis schreven, zullen ze nooit beseft hebben. Zij staan officieel te boek als de eerste bewoners.

Alpineskiër Carsten Nienhuis blijft optimistisch

DOKKUM – Zijn grote droom heeft alpineskiër Carsten Nienhuis nooit onder stoelen of banken geschoven. De Dokkumer wil naar de Olympische Spelen van 2026, die over een kleine twee jaar in Italië plaatsvinden. Een zware knieblessure hield hem niettemin lange tijd van de bergen vandaan. Na een moeizame comeback moest Nienhuis terug naar de tekentafel. Het 21-jarige talent heeft nog een flinke weg te gaan en is daarin zowel realistisch als hoopvol.

Marieke is vrijwilliger bij Gevangenenzorg Nederland “Voor mij is de mens belangrijk, niet zijn strafblad”

De wereld die achter de hoge muren van een gevangenis schuilgaat, is voor de meeste mensen onbekend terrein. Dat geldt niet voor Marieke. Zij is al meer dan acht jaar vrijwilliger bij Gevangenenzorg Nederland. Iedere maand gaat ze op bezoek en is ze een luisterend oor voor gedetineerden. Haar oprechte aandacht resulteert vaak in verrassende, pure gesprekken. „We hebben het eigenlijk nooit over het weer.”

Nieuwe eigenaresse Mondhygiënist Noord Oost Friesland: ‘Voorkomen is beter dan genezen’

DOKKUM – Anna van der Weij (32) uit Driezum heeft Mondhygiënist Noord Oost Friesland overgenomen van Moniek Rekker. Na vijftien jaar vond Moniek het tijd voor wat anders. Anna heeft het daarentegen nog erg naar haar zin bij de praktijk in Dokkum. Daarom besloot ze de stap te zetten en het ondernemerschap aan te gaan.

Eelkje Postmus (85) wint vijfde Opstekker van de Westereender

DE WESTEREEN – De 85-jarige Eelkje Postmus uit De Westereen – columnist van deze krant heeft de vijfde Opstekker van de Westereender gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Johannes van Kammen, die bijna veertig jaar de redactie van deze krant heeft verzorgd. Tijdens zijn ‘afscheid’ vijf jaar geleden kreeg hij de eerste Opstekker uitgereikt uit handen van uitgever Pieter Jan Heidstra van De Westereender. Sindsdien is de Opstekker een begrip geworden.