Renzo van der Veen uit De Westereen heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de financiële sector. Met zijn nieuwe onderneming RV Advies helpt hij particuliere klanten en (startende) ondernemers met hypotheken en verzekeringen. “Ik sta dichtbij mijn klanten, ben gemakkelijk bereikbaar en geef eerlijk en onafhankelijk advies.”

Van der Veen is niet alleen erkend financieel adviseur, maar ook hypothecair en financieel planner. Hij heeft dertig jaar ervaring in het vak en weet welke actie moet worden ondernomen bij welke vragen. “Momenteel willen bijvoorbeeld veel mensen weten wat hun financiële mogelijkheden zijn voor de aankoop van een woning. Ook de bijbehorende maandlasten zijn daarbij belangrijk. Met name starters hebben hier vaak nog geen idee bij. Ik adviseer hen graag, zodat een eigen woning geen molensteen om hun nek wordt.”

Advies over mogelijkheden
RV Advies is sterk geworteld in deze regio. “Ik weet wat hier speelt en wat de mogelijkheden zijn. Gemeenten hebben elk hun eigen regels en mogelijkheden, sommigen bieden bijvoorbeeld een starterslening. Ook kan ik adviseren als ouders hun kinderen willen helpen bij de aankoop van een woning. Ik heb contacten met 30 tot 40 geldverstrekkers, waaronder alle banken, maar ook kleinere partijen en verzekeraars. Mensen die al een woning hebben en een bestaande hypotheek, betalen een bepaald percentage aan rente. Als die laag is, is het handig om die ‘mee te nemen’. Maar bij een onaantrekkelijke rente is het beter een nieuwe financiering te verzorgen met betere voorwaarden.”

Goed onderbouwd advies
Van der Veen legt het klanten graag uit. Dat kan zowel bij hem op kantoor, als bij de klant thuis. “Ik beweeg met de klant mee: maar net wat het beste uitkomt. ’s Avonds afspreken is bijvoorbeeld ook mogelijk.” Naast hypotheken, waar het meeste werk in zit, buigt de ervaren adviseur zich ook graag over verzekeringen. “Soms is het interessant om die over te sluiten. Bovendien is het bij het afsluiten van een hypotheek nodig om te bespreken wat de risico’s zijn als één van beide partners wegvalt, of bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Uiteindelijk maken klanten zelf de keuze, maar ik maak het bespreekbaar en creëer bewustwording, zodat zij kiezen op basis van een goed onderbouwd advies.”

Na relatiebeëindiging
Mensen kunnen ook bij RV Advies terecht als na relatiebeëindiging moet worden bepaald wat er met de gezamenlijke woning gebeurt. “Als het financieel mogelijk is dat één van beiden in de woning kan blijven, is dat meestal beter. De verstrekkingsvoorwaarden van geldverstrekkers zijn vaak net wat soepeler dan bij aankoop van een andere woning. Er zijn best wel mogelijkheden om de woning op één van beide namen te krijgen.”

 

Meest gunstige manier
Van der Veen is zich bewust van de emoties die hierbij komen kijken. “De aankoop of verkoop van een woning is een belangrijke gebeurtenis. Ik vind het mooi om mensen hierbij te begeleiden, wat de beginsituatie ook is.” Hij is een man van de cijfers, maar zeker ook een ‘mensenmens’. “Ik vind het leuk om met mensen om tafel te gaan, te bespreken wat ze graag willen en te onderzoeken of dat haalbaar is. Ik puzzel tot ik hun aanvraag op de meest gunstige manier kan wegzetten. Soms is dat bij een bank, soms bij een kleinere partij: ik ben onafhankelijk en kijk hier objectief naar. Ik probeer alles eruit te halen wat erin zit.”

Mooie momenten
Als het hierdoor lukt een droomwoning aan te kopen of na een scheiding één van beide partners in de gezinswoning kan blijven, is Van der Veen tevreden. “Dat zijn mooie momenten.” Benieuwd naar de dienstverlening van RV Advies? Kijk op www.rv-advies.nl

Dit bericht is gepost in Maart. Bookmark de link.