Categorie archieven: Juni

lunchroom Haagens compleet vernieuwd

DOKKUM – Dokkum wordt steeds bruisender. Dat stelt Anna Smits, bekend van meerdere horecazaken in de regio. ,,Je merkt dat steeds meer toeristen Dokkum weten te vinden. En geef ze eens ongelijk, Dokkum is zo’n leuke stad.’’ Zelf draagt ze haar steentje bij met de vernieuwing van de Dockumer Sluys, de entree aan de zuidzijde van Dokkum. Speciaal voor deze toeristenkrant vertelt Anna over de grote verbouwing.

‘De landstitel is het ultieme doel van de zaalvoetbalsters van Libertas’

DAMWÂLD – Jessie Prijs (29) heeft op zaalvoetbalgebied zowel regionaal als landelijk geen introductie nodig. De 23-voudig international van het Nederlands zaalvoetbalteam speelde jarenlang voor de succesvolle zaalploeg van Drachtster Boys waar ze onder meer landskampioen en bekerwinnaar werd en de Supercup won. Vorig jaar streek ze neer in Damwâld, waar ze één van de aanjagers werd van het succesvolle Libertas.

Arjen Overmaat: ‘Radio meitsje is it moaiste wat der is’

RINSUMAGEAST – De 41-jarige Arjen Overmaat, afkomstig uit Rinsumageast, is de nieuwe presentator van het radioprogramma No derfoar! van Omrop Fryslân. Hij neemt het stokje over van Harm Weistra uit Kollumersweach. Na twee jaar aan de zijlijn te hebben gestaan is Arjen blij dat hij nu weer zijn eigen radioprogramma in de morgen heeft. ,,Ik ha dit wol mist hear. Radio meitsje is it moaiste wat der is.’’

Toetsenist Kees Bode blikt terug op tropenjaren van De Kast

KOLLUM/DOKKUM – Het voelde voor de 57-jarige Kees Bode uit Kollum als thuiskomen toen hij vorige week in de Bonifatiuskapel optrad vanwege de boekpresentatie van De Kast. Als jongen van zeventien verhuisde hij met zijn ouders van Wijk bij Duurstede naar Dokkum waar hij acht jaar woonde. Dertig jaar later stond hij in dezelfde stad op het podium samen met Syb van der Ploeg, Sytse Broersma, Peter van der Ploeg en Nico Outhuijse, oftewel de bandleden van de populaire popgroep De Kast die nu hun eigen biografie hebben.

De automonteur die huisarts werd is een gelukkig mens

DE WESTEREEN/NOARDBURGUM – Huisarts Floris Poorte (73) is al vele jaren een begrip in De Westereen, Feanwâlden en ver daarbuiten. Niet alleen was Poorte van oorsprong automonteur, ook werkt de bekende dokter nog steeds. Het aantal werkdagen is inmiddels teruggeschroefd naar één per week, maar dat betekent niet dat de fitte dokter de rest van de week stilzit. Integendeel.

Pietrik Elzinga en Gerrit Hofstra kijken terug op Koninklijk bezoek De Olympyske Spelen fan de streekbesites

DE WESTEREEN/FEANWÂLDEN – Dag en nacht hebben Pietrik Elzinga-Postma en Gerrit Hofstra gewerkt aan de voorbereidingen van het streekbezoek van het Koninklijk Paar aan de Waddeneilanden. Speciaal voor dit project werden ze aan elkaar gekoppeld en dat bleek een gouden greep te zijn, want zet twee ‘wâldpiken’ bij elkaar en je weet dat het goed komt.