Categorie archieven: September

Skeelertalent Yanouk Zijlstra: ‘It EK fan 2023 is myn doel’

TWIJZELERHEIDE – Eerst je zwemdiploma halen en dan een sport uitkiezen. Voor veel kinderen geldt deze regel. Ook Yanouk Zijlsta (14) uit Twijzelerheide mag op zevenjarige leeftijd een nieuwe sport kiezen. Via haar nichtje belandt ze op de open dag van skeelervereniging IDS in De Westereen. Ze besluit zich aan te melden. Zeven jaar na die eerste open dag is Yanouk heel wat medailles en titels rijker. Met als hoogtepunt het NK op de weg in juni dit jaar, waar ze die felbegeerde gouden plak pakt.

Friese Boys viert jaar lang 75 jarig jubileum

KOLLUMERZWAAG – Als je de jeugd als norm neemt dan kun je zonder overdrijving zeggen dat voetbalclub Friese Boys uit Kollumerzwaag volop in bloei staat. Alle jeugdcategorieën vind je in een team terug op het veld bij de zaterdagclub die op 1 augustus 1947 werd opgericht. Een verjaardag van 75 jaar dus die het hele jaar zal worden gevierd. Met op de slotdag van 1 juli 2023 artiest Gaatze Bosma in de feesttent.

Vrijheid is goud waard voor timmerman Yde van der Heide

DE WESTEREEN – Als jongen was hij altijd al hutten aan het bouwen, nu maakt hij de mooiste huizen. Yde van der Heide (34) uit De Westereen heeft sinds 2014 een eigen timmerbedrijf. Tot voor kort werkte hij samen met een dorpsgenoot, maar nu vond hij het tijd om helemaal op eigen benen te staan.

Europees kampioenen Chantal Hietkamp en Demi Braam: ‘Je kunt cheerleading uit de film niet vergelijken met wat wij doen’

KÛKHERNE – Wie kent niet de iconische scene uit de film Grease waarin Olivia Newton John als cheerleader op het witte doek prijkt. Het was voor veel Nederlanders de eerste keer dat ze kennismaakten met deze populaire sport, waarin cheerleaders het publiek voor een wedstrijd trakteren op een show met muziek, dans en acrobatiek. Kersvers Europees Cheerleading-kampioenen Chantal Hietkamp (18) en Demi Braam (21) schieten in de lach wanneer ik over de scene vertel. ,,Je kunt cheerleading uit de film niet vergelijken met wat wij doen.’’