Categorie archieven: Juni

Oentsjerkster café gaat met de tijd mee

OENTSJERK – Het café It wapen fan Fryslân in Oentsjerk is een café zoals er tientallen in Friesland hebben gestaan. Beneden de gelagkamer, boven de zaal waar bruiloften en partijen werden gehouden. Veel van die cafés zijn afgebroken dan wel omgebouwd tot woning. Na 75 jaar gerund te zijn door een Sieswerda, namen Jurjen Boonstra en zijn vrouw Maaike in 2009 het café over en gingen mee met een veranderende tijd.

Harde koppen houden niet van de handdoek

DE WESTEREEN – Vijf Nederlandse titels, een hele zwik noordelijke kampioenen en een handvol internationals. In slechts twaalf jaar tijd bouwde boksschool De Wâldhoek een indrukwekkende palmares op. Verantwoordelijk voor die oogst is Bernard Jansen (51), oprichter, eigenaar en hoofdtrainer. ,,Maar zonder Aukje was me dit nooit gelukt.” Op 25 en 26 juni doen twee van zijn pupillen mee aan de NK in Ahoy.

Flexibele Makelaar Bedrijvenvoetbaltoernooi in De Westereen: groter dan ooit

DE WESTEREEN – Of je nu van voetbal houdt of niet, het bedrijvenvoetbaltoernooi in De Westereen, daar wil je bij zijn. Niet alleen vanwege de gemoe- delijke sfeer en de gezelligheid, maar vooral door het feest erna. Ook dit jaar is de Westereender entertainer Gaatze Bosma weer van de partij. Boven- dien is er een dag aan het evenement toegevoegd en er zijn meer teams dan ooit.