Categorie archieven: Februari

Dennis Veenker wint Opstekker van de Westereender

DAMWÂLD – Dennis Veenker (29) is de winnaar geworden van de derde Opstekker van de Westereender. De prijs werd uitgereikt door Johannes van Kammen, die bijna veertig jaar de redactie van deze krant heeft verzorgd. Tijdens zijn ‘afscheid’ kreeg hij de eerste Opstekker uitgereikt uit handen van uitgever Pieter Jan Heidstra van De Westereender, ook wel de leukste krant van Noardeast-Fryslân genoemd.

‘We kunnen niet wachten om weer te beginnen met darten’

DOKKUM – De sluiting van de horeca heeft niet alleen gevolgen voor ondernemers, ook de darters hebben er last van. De 27-jarige Mats Gies en de 23-jarige Jitse van der Wal, allebei uit Dokkum, hebben twee jaar nauwelijks kunnen darten. Dat terwijl ze allebei hard aan de weg timmeren en op hoog niveau spelen. Ze hopen de draad nu snel weer op te kunnen pakken.

Feanwâldsters moeten een plek krijgen ‘fan en foar it doarp’

FEANWÂLDEN/FEANWÂLDSTERWÂL – ,,Wy hawwe noch wat goed te meitsjen yn Feanwâlden.’’ Dat stelde wethouder Gerben Wiersma van Dantumadiel vorige week tijdens de startbijeenkomst over de brede school en andere voorzieningen in Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. De bijeenkomst was vanwege de coronamaatregelen digitaal te volgen voor de dorpsbewoners, met Hielke Jan Ellens uit Buitenpost als presentator. ,,We hebben nog niks. Alle opties liggen open’’, aldus huisvestigingsadviseur Jos Wortelboer.

‘Brant Jan gunt elk wat, as it it doarp mar ten goede komt’

DE WESTEREEN/FERWERT – Brant Jan Heidstra uit De Westereen vertelt in zijn kroeg in Ferwert dat hij een primeur heeft voor De Westereender. Het wachten is nog op Hanneke. Intussen wordt duidelijk, dat Brant Jan zijn dubbele naam komt van beppe Jantsje. ,,It wiene allegearre jongens by ús, dat doe ik der by kaam, ha se my Brant Jan neamd. Brant nei myn omke en Jan nei beppe Jantsje. Wie dy ek tefreden.’’

De Wâlden vaart zuivere koers naar de zaterdag

DAMWÂLD – De beslissing is gevallen, voetbalclub De Wâlden uit Damwâld gaat met zijn ‘prestatieteam’ met ingang van het volgende seizoen van de zondag naar de zaterdag. Met 153 voorstemmers en 39 tegenstemmers was er geen enkele twijfel. Voor voorzitter Richard van der Lei was echter het varen van een zuivere koers misschien nog wel belangrijker dan het resultaat.

Dick van der Bijl is de nieuwe directeur van schaatsenfabrikant Zandstra

Het draaiboek is afgestoft. De printers staan paraat. De medewerkers hebben een testrun gedaan. En de looproute in het magazijn is tot in de puntjes uitgedacht. Bij schaatsenfabrikant Zandstra in Joure zijn ze helemaal klaar voor natuurijs. Waar heel Nederland tijdens die winterdagen massaal ijsvrij neemt om op schaatsen te staan, is het in Joure alle hens aan dek. ,,As der iis leit,
is it hjir gekkehûs ha ik my fertelle litten’’, lacht kersverse directeur Dick van der Bijl ut De Westereen. ,,Ik kin net wachtsje om it sels mei te meitsjen.’’

Spelers uit heel Friesland komen naar Kollum voor de nieuwste voetbalopleiding van VEENS Voetbal Academie.

Middels een MATCHDAY selectie dag konden spelers zich aanmelden om kans te maken om geselecteerd te worden voor de Performance Elite groepen van 2022 (januari t/m juni). Alleen de grootste talenten komen in aanmerking voor een plek bij nieuwste voetbalopleiding uit het noorden. Spelers uit o.a. Sneek, Jubbega, Leeuwarden, Surhuisterveen, Drachten, Buitenpost, Kollum, Dokkum maar ook uit Groningen lieten zich zien. Omdat de academie ook vele clinic / events organiseert bij clubs worden ook daar spelers gescout (deze blijven uiteraard ook bij hun eigen vereniging spelen, het moet elkaar versterken). Inmiddels zijn er maar liefst 3 talenten teams van 20 spelers samengesteld, in totaal dus 60 spelers!