Middels een MATCHDAY selectie dag konden spelers zich aanmelden om kans te maken om geselecteerd te worden voor de Performance Elite groepen van 2022 (januari t/m juni). Alleen de grootste talenten komen in aanmerking voor een plek bij nieuwste voetbalopleiding uit het noorden. Spelers uit o.a. Sneek, Jubbega, Leeuwarden, Surhuisterveen, Drachten, Buitenpost, Kollum, Dokkum maar ook uit Groningen lieten zich zien. Omdat de academie ook vele clinic / events organiseert bij clubs worden ook daar spelers gescout (deze blijven uiteraard ook bij hun eigen vereniging spelen, het moet elkaar versterken). Inmiddels zijn er maar liefst 3 talenten teams van 20 spelers samengesteld, in totaal dus 60 spelers!

Lees verder onder de foto.

Meerdere spelers uit de najaarsgroep (2021) hebben al een contract of stage bij SC Cambuur, SC Heerenveen of FC Groningen!

Eerder was het al Sil van der Boom die via de opleiding naar SC Cambuur onder 12 vertrok (maar ook nog steeds deel uitmaakt van de performance elite groep) en nu is het Xem de Boer die een contract heeft getekend bij datzelfde team van SC Cambuur. Daarnaast is Wilkelio Clifton Antonio nog bezig aan een stage bij SC Heerenveen, draaien James Walstra en Jesse Bijlsma t/m juni mee bij FC Groningen en is Sem Feentra al uitgenodigd door de KNVB.

Dit is natuurlijk het grote doel (naast het hoofddoel: PLEZIER!): Talenten bij elkaar brengen in een vertrouwde omgeving, nieuwe en mooie ervaringen bieden, beter maken en een podium geven om het te laten zien en daardoor de stap zo klein en vertrouwd mogelijk te maken. Doordat er ook al spelers bij de ELITE teams zitten die al onder contract staan van BVO’s zijn de trainingen sowieso van een hoog niveau en een mooi meetmoment.

Performance Elite teams zijn weer los!

Op zondag 23 januari zijn de geselecteerde spelers uit leeftijdscategorieën 10 t/m 15 jaar begonnen aan een nieuw voetbalavontuur in het center van fysiotherapie Allert Pol. Met deze unieke en zelf ingerichte “testcenter” weet Veens Voetbal Academie nog beter talent te herkennen en weten ze direct waar (individueel) nog aan moet worden gewerkt. Op het testprogramma staan o.a. reactie snelheid, technische handelingssnelheid en hand –oog coördinatie oefeningen! Voor de jongste groep (7 t/m 9 jaar) volgt later nog een aangepast testmoment, maar zondag 30 januari stond iedereen dan ook echt op het veld. Deze groep van +/- 60 spelers (en keepers) wordt begeleid door een grote groep gediplomeerde en getalenteerde trainers (en spelers) en spelen daarnaast

ook wedstrijden tegen andere academies of betaald voetbal organisaties.

Uitbreiding trainers en staff:
Naast Keeper trainer Klaas IJkema (ex Harkemase Boys en Flevo Boys) staat nu ook Mark Huizenga (SC HEERENVEEN U19) op het veld! Samen met de ball-launcher en overige innovatieve trainingsmaterialen zoals een prachtig groot reactie rek proberen ze de keepers zoveel mogelijk wedstrijdechte voetbalervaringen te bieden. De keepers worden tijdens de trainingen ook meermaals gekoppeld aan oefeningen met de spelers!

Ook nieuw zijn Stefan Knobbe (in het bezit van UEFA B licentie) uit Leeuwarden en Ron de Boer (UEFA A Licentie) uit Grijpskerk. Stefan was voorheen trainer bij vele selectie elftallen van LAC Frisia. Zijn trainingsmethoden en manier van coachen zijn modern en direct en dat past precies bij de 12+ groep van de academie. Hij gaat er alles aan doen om deze jongens en de academie naar een hoger niveau te brengen.

Ron de Boer (in het bezit van UEFA A licentie) zorgt intussen dat alle spelers goed en correct worden beoordeeld middels een modern speler volgsysteem applicatie. Ron heeft middels cursussen en stages ervaring op dit gebied opgedaan en heeft een behoorlijke geschiedenis bij vele gerenommeerde clubs uit Friesland en Groningen.

Daarnaast zijn er ook gesprekken lopende met nieuwe trainers om in te zetten op andere projecten; er zijn nog vele ideeën en er is inmiddels ook vraag naar partnerships (van voetbalverenigingen maar ook door bedrijven). De huidige samenwerking met SJO Feanstars en Landal Esonstad zijn daar voorbeelden van.

Nieuwe innovatieve applicatie om spelers te beoordelen:
Nieuw bij de academie is dus een speler volgsysteem app. Alle spelers worden gevolgd en beoordeeld door de trainers. Het is belangrijk om spelers in te laten zien waaraan ze kunnen werken maar ook om aan te geven waar hun kracht ligt om zo het maximale uit zichzelf te kunnen halen (en positiegericht trainingskeuzes te maken). Via deze app zijn er 10, volgens de academie, belangrijkste voetbal criteria die beoordeeld worden. De ouders kunnen via diezelfde app ook meekijken.

Sponsoren team wordt tevens groter
Alle spelers lopen in een prachtig outfit rond op de zondagochtend en op wedstrijddagen, dit is nu mede mogelijk gemaakt door: Vadeko Prefab, EnergieTalent, Ladders en Rolsteigers.nl, LeaseSwap, Bouwhekkennederland.nl, SOM spanbanden op maat en ALRO concepts.

Toekomst:
De komende periode begint ook de opleidingsgroep aan een trainingstraject! Deze spelers hebben de potentie en probeert de academie middels trainingsbijeenkomsten te helpen om de potentie om te zetten in rendement! Ook begint er dit jaar weer een voetbal en keepersschool en wordt er in de zomervakantie een groot trainingskamp georganiseerd.

Wat kan nog meer op de academie? Of wat kan de academie bij jouw club doen?

Privé/ individuele trainingen, small group trainingen, performance trainingen (16+), unieke en leuke events/ voetbal clinics, keeperstrainingen, teamtrainingen en meer. Meer informatie over deze trainingen/clinics zijn te vinden op de website evenals de contact informatie.

 

Blijft de ontwikkelingen volgen via de website van www.veensvoetbalacademie.nl of volg de Instragrampagina voor mooie (trainings) filmpjes en persmomenten.