Categorie archieven: Juni

Noardeast-Fryslân en Dantumadiel verlengen tegemoetkoming bij betalen van woonlasten tot 1 oktober

Noardeast-Fryslân en Dantumadiel verlengen de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) voor ondernemers die als gevolg van de coronamaatregelen moeite hebben met de betaling van hun hypotheek of huur. De regeling geldt tot 1 oktober i.p.v. 1 juli 2021. De gemeenten hopen dat hierdoor meer inwoners gebruik zullen maken van de regeling.

‘De afhaalmaaltijden zijn onze redding geweest’

DE WESTEREEN – Vol goede moed begon Melle Prins (37) in 2017 samen met zijn vrouw Tineke aan een nieuw avontuur. Ze namen restaurant en partycentrum Old Dutch in de Westereen over van zijn ouders. ,,We hebben er een buffetrestaurant en partycentrum van gemaakt. Onze agenda stond in 2020 vol met boekingen voor groepsuitjes, bruiloften, personeel- en bedrijfsfeesten en familiefeesten’’, vertelt Melle Prins. En toen kwam corona.

Visliefhebbers uit heel Nederland weten De Forelpoel te vinden

KOLLUMERZWAAG – Jan en Dennis Brouwers uit het Noord-Hollandse Breezand komen geregeld naar Kollumerzwaag om daar een hengeltje te werpen. Vader en zoon zijn rasechte visliefhebbers die het liefst ieder vrij uurtje aan de waterkant staan. Dat kan ook prima in eigen omgeving, maar de Brouwers komen ook graag in Kollumerzwaag. Waarom? ,,Bij ons waait het 364 dagen per jaar en sta je dus altijd op de wind. Hier in Kollumerzwaag sta je wat meer beschut en is het dus veel fijner vissen”, vindt vader Jan.

Nieuw hotel en restaurant aan de Waddenzee ‘Holwerd als bestemming dankzij Zee van Tijd’

H,O,L,W,E,R en D. Deze letters vormen samen de naam van het dorp dichtbij de Waddenzee, maar het zijn ook de letters van de zeven kamers waarin gasten vanaf begin juli in het nieuwe hotel Zee van Tijd in Holwerd kunnen overnachten. Sytze de Haan, Rob Fox en Nicole van Barneveld zijn de gezichten achter dit nieuwe hotel dat gevestigd is in het voormalige hotel De Gouden Klok. In het hotel is tevens een restaurant gevestigd waar iedereen welkom is om een lekker hapje te eten.

Yme Braaksma neemt na ruim vijftig jaar afscheid van Ropta Boys

OOSTERNIJKERK/DOKKUM – De 71-jarige Yme Braaksma uit Dokkum neemt na ruim vijftig jaar afscheid van ‘zijn’ Ropta Boys. Hij was veruit de oudste speler van het 45+-elftal. ,,Ik voel me nog steeds fit genoeg om te spelen, maar op een gegeven moment moet je er een punt achter zetten’’, stelt Braaksma. Hij kijkt terug op een bijzondere tijd.

Visserslatijn slotstuk magneetvisploeg ’t Sliekwurk

NOORDOOST-FRIESLAND – Met een enorme plons landt de drie kilo zware magneet zo’n tien meter vanaf de wal in het water. Terwijl de magneet naar beneden zinkt volgen er nog twee plonzen, die kringetjes vormen in het water van het Prinses Margrietkanaal. Op de wal staan zes jonge knapen, die vol spanning even wachten voordat ze aan de touwen trekken die ze in de handen hebben. Hun contact met de magneet die ongeveer 1000 kilo kan trekken. Magneten die zo sterk zijn dat ze in een straal van ongeveer 20-25 centimeter alles oppakken. Magneetvisploeg ’t Sliekwurk is klaar voor een mooie avond, want dat het genieten bovenaan staat mag wel duidelijk zijn.

Hondentrimster Marion Meintema: ‘Der stean hjir soms ‘bakbeesten’ op tafel’

Klitten in de krullen van je poedel. Je Golden Retriever die in de zomer oververhit raakt door z’n dikke pels. Of je bearded collie die door z’n lange manen niets meer ziet. Heel wat hondeneigenaren zitten met de handen in het haar wanneer de vacht van hun hond te wensen overlaat. Nergens voor nodig. Marion Meintema neemt je viervoeter in haar spiksplinternieuwe trimsalon met liefde onder handen.