DE WESTEREEN – Horecaondernemers Wessel en Froukje de Roos hebben een Festivaltuin geopend in De Westereen. De tuin is te vinden achter Café de Hossebos en vanaf deze plek hebben gasten een prachtig uitzicht over de landerijen.

Lees verder onder de foto.

Het idee voor de Festivaltuin is ontstaan in coronatijd. ,,We hebben hier alle ruimte, mensen kunnen in de tuin goed op afstand zitten en de locatie is schitterend. ’s Avonds kun je hier genieten van de zonsondergang’’, zegt Wessel. Het is zijn bedoeling om in de Festivaltuin bierproeverijen, wijnproeverijen, een pubquiz of bingo te organiseren en als het straks weer mag een festival met muziek.

Festivalfood
Ook toeristen kunnen in de tuin terecht voor een hapje en een drankje. Er komt nog een bord langs de weg om voorbijgangers te attenderen op de nieuwe Festvaltuin. ,,We hebben allemaal gezellige hoekjes gecreëerd waar je met een vuurtje onder het genot van een speciaal biertje lekker kunt zitten. Nieuw is ook Froukje’s hokje.

Vandaaruit verkoopt Froukje Festivalfood, zoals saté, een broodje hamburger of een puntzak met friet. ‘’ De Festivaltuin in De Westereen is geopend van vrijdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Houd voor actuele informatie de Facebooksite van Café de Hossebos in de gaten.