H,O,L,W,E,R en D. Deze letters vormen samen de naam van het dorp dichtbij de Waddenzee, maar het zijn ook de letters van de zeven kamers waarin gasten vanaf begin juli in het nieuwe hotel Zee van Tijd in Holwerd kunnen overnachten. Sytze de Haan, Rob Fox en Nicole van Barneveld zijn de gezichten achter dit nieuwe hotel dat gevestigd is in het voormalige hotel De Gouden Klok. In het hotel is tevens een restaurant gevestigd waar iedereen welkom is om een lekker hapje te eten.

Lees verder onder de foto.

,,De reden dat wij op deze plek een hotel met restaurant beginnen is dat we veel groeimogelijkheden zien op het gebied van toerisme en recreatie in de regio. Holwerd zit mega in de lift en niet alleen maar vanwege Holwerd aan Zee. Er is hier in de regio veel te doen. We zitten middenin UNESCO Werelderfgoedgebied, maar het is nog redelijk onontdekt. Veel mensen kennen Holwerd omdat ze er doorheen rijden richting de boot naar Ameland, maar ook hier is genoeg te zien en te beleven. Gasten kunnen een dag naar Dokkum, Leeuwarden, Groningen, Ameland of Schiermonnikoog en je kunt hier prachtig wandelen en fietsen in de regio”, aldus De Haan.

Kwaliteitstoerisme
Zee van Tijd wordt een hotel voor mensen die op zoek zijn naar kwaliteit, authenticiteit en die graag iets willen ondernemen, gasten die de natuur weten te waarderen en ook echt voor de Waddenkust komen.

Na een dag in de natuur of in de steden komen ze terug in hun prachtig ruime hotelkamers met dito sanitair en kunnen ze lekker eten in het restaurant op de begane grond. Ook komt er een sauna waar gasten nog even kunnen ontspannen. Op de eerste verdieping is tevens allerlei toeristische informatie te vinden in de ruimte die bijvoorbeeld als familieruimte of vergaderruimte gebruikt kan worden.

Sinds begin januari is er enorm hard gewerkt om het hotel op tijd voor het toeristische seizoen open te stellen. Het hotel zou al een jaar eerder open gaan, maar vanwege corona werden de werkzaamheden uitgesteld. ,,Het was even alle ballen op Zee van Tijd op Ameland, dat moesten we draaiende zien te houden. Toen we daar uiteindelijk een goed seizoen hebben gedraaid zijn we weer verder gegaan met onze plannen voor Holwerd.” De Haan heeft enorm veel zin om straks gasten te ontvangen in het hotel in ‘zijn’ dorp.

,,Dat we hier vanaf nul iets opbouwen zien we als een hele fijne uitdaging waar we helemaal in geloven. Het is spannend, maar we zien echt de potentie.”

Elke dag open
Ook voor de Holwerder en anderen uit de omgeving zal Zee van Tijd een plek worden waar men graag samenkomt voor een heerlijk diner of om tijdens een fietstocht even te genieten van een kop koffie. Sytze: ,,Ik woon zelf in het dorp en miste tot voorheen zo’n plek, een plek waar je met vrienden gezellig kunt afspreken en waar je lekker kunt eten.”

Het restaurant is vanaf 1 juli dagelijks geopend van 8.00 tot 21.00 uur voor ontbijt, koffie en gebak, lunch, borrel en diner.

Meer informatie: www.zeevantijdholwerd.nl