Categorie archieven: December

WV Otto Ebbens blij met vernieuwingen rondom wielerbaan

DE WESTEREEN – Wielervereniging Otto Ebbens uit de Westereen heeft vanaf nu een eigen clubgebouw op de wielerbaan. Een mooie aanwinst nu de vereniging haar aanbod in fietssport ziet groeien. Naast het wielrennen en veldrijden, biedt de wielrenvereniging sinds dit jaar ook het mountainbiken aan voor kinderen vanaf 8 jaar op een vernieuwde crossbaan.

Melle Prins: Dankbaar voor alle hulp die loskwam na de brand

KOLLUMERZWAAG – ,,Klappen incasseren, en dan weer opstaan en doorgaan. Zo hebben wij er de afgelopen jaren ingestaan. We konden ook niet anders.” Nadat er in juli van dit jaar een korte maar felle brand woedde in de keuken moest Melle Prins, eigenaar van Café Prins in Kollumerzwaag, vol gas aan de bak om zijn zaak weer te kunnen openen.

Predicaat Hofleverancier is een Kroon op ons werk

DE WESTEREEN – Kroon Vleeswaren uit De Westereen bestaat 150 jaar. Eigenlijk vorig jaar al, maar vanwege corona is het feest een jaar uitgesteld. Het jubileum is vorige week gevierd met de onthulling van het wapen van het predicaat Hofleverancier dat vanaf nu op de verpakkingen van Kroon leverworst zal prijken. Ook is er ter ere van het jubileum een speciaal boek uitgebracht over de bijzondere historie van het bedrijf.

Het Vergeet-Mij-Nietje sluit de deuren in Feanwâlden

FEANWÂLDEN – In april 2022 stoppen Jan en Grietje Dantuma, na precies 25 jaar met de verkoop van hun, prentbriefkaarten & 2e handsboeken aan de Haadstrjitte in Feanwâlden. De verkoop van Prentbriefkaarten zetten zij voort op afspraak, beurzen en internet. Het echtpaar keert terug naar Wâlterswâld/Driezum waar ook de basis lag van hun activiteiten.

Arts zijn zit voor altijd in je aderen

DE WESTEREEN – Pakweg tien jaar geleden sloot dokter Hoogwater de deuren van zijn praktijk aan de Foarstrjitte in De Westereen. Na nog een periode actief te zijn bij zijn collega in Kollumerzwaag, verdween de laatste Westereender 24/7 huisarts uit het actieve straatbeeld en werd het naambordje gewoon Willem Jan Hoogwater. Ondertussen is hij 77 jaar en ogenschijnlijk weinig veranderd. Nog steeds een krachtige man met een prachtige haardos.

‘Ik wil voor iedere klant precies de juiste smaak vinden’

GYTSJERK – Schenk je een witte of een rode wijn in bij een gerecht op eerste kerstdag? Past er bij de kaasplank op oudejaarsavond een lekker tripple biertje of juist een wijntje? December is bij uitstek de maand waarin we volop genieten van goed eten en drinken. Maar wat voor drankje past nou het beste bij je kerstdiner? Gieljan Haas van Slijterij Haas in Gytsjerk trakteert
je met liefde op een op maat gemaakte drankenlijst die perfect aansluit op jouw menukaart. ,,Bij Slijterij Haas hebben we alles in kannen en kruiken.”

André van Duin en Janny ‘sljocht fan Fryslân’

DOKKUM – ,,Wat een warm welkom in Dokkum’’, zegt André van Duin terwijl hij met Janny van der Heijden op de kade bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht verwonderd om zich heen kijkt. ,,Wat een prachtige stad’’, voegt Janny er aan toe. Rayonhoofden Gerrit Tigchelaar en Klaas Jellema staan al klaar om het bekende duo een stempel te geven. ,,Welkom in de Noordelijkste stad van Friesland’’, aldus Tigchelaar. ,,Nee, hoger gaan we niet’’, bevestigt André.

Nieuwe dorpspoorten en andere dromen in Driezum-Wâlterswâld

In de dorpen Driezum-Wâlterswâld is een groepje mensen actief bezig met de Dorpsontwikkelingsmaatschappij. Voorzitter Ulke van der Bij steekt als één van de leden veel energie in het dorp. ,,Met de DOM zetten we onze dorpen weer beter op de kaart. We verwachten hiermee voor en met onze dorpen een aantal mooie voorzieningen te kunnen realiseren’’, stelt hij. Eén van de plannen van de DOM Driezum-Wâlterswâld en grote wens vanuit het dorp is een nieuwbouwwijk met veertig bouwkavels aan de zuidoostkant van Driezum.

Het zusje van Bartje door De Groen geadopteerd

Dokkum – Afgelopen maand heeft het zusje van Bartje een nieuw thuis gekregen. Dit heuglijk feit kwam tot stand na een adoptieaanvraag van De Groen aan de gemeente Noardeast-Fryslân. De Groen is heel blij met deze uitbreiding en het meisje is zichtbaar uitgelaten in deze nieuwe creatieve omgeving.