DE WESTEREEN – Wielervereniging Otto Ebbens uit de Westereen heeft vanaf nu een eigen clubgebouw op de wielerbaan. Een mooie aanwinst nu de vereniging haar aanbod in fietssport ziet groeien. Naast het wielrennen en veldrijden, biedt de wielrenvereniging sinds dit jaar ook het mountainbiken aan voor kinderen vanaf 8 jaar op een vernieuwde crossbaan.

Lees verder onder de foto.

Sponsoren en vrijwilligers zijn onmisbaar geweest tijdens de realisatie van de crossbaan en het clubgebouw. ,,De âlders fan de jeugd binne de driuwende kracht hjir achter’’, aldus één van de bestuursleden. Ruim 30 jeugdleden zijn in verschillende categorieën lid van WV Otto Ebbens. De actieve achterban van ouders heeft de handen uit de mouwen gestoken en samen met sponsoren clubgebouw en crossbaan weten te realiseren. Als je het veldrijden, het rijden op een mountainbike en fietsen op de weg samenvat in de term wielersport, dan kun je spreken van groeiende tegenstellingen.

Aan de ene kant leeft het wielrennen als breedtesport meer dan ooit. Maar dan wel in een ongeorganiseerde vorm, niet gebonden aan een bepaalde wielersportvereniging. Wielrennen met een vriendenploeg of een vaste groep collega’s is het individuele beeld van deze tijd.

En als vereniging moet je daarop inspelen. En dat doet WV Otto Ebbens door het aanbieden van een gevarieerde en uitdagende baan, waar gecertificeerde trainers met veel enthousiasme training geven. Het clubhuis biedt ruimte voor materialen en verzorging tijdens trainingen.

Het voorseizoen is voornamelijk gericht op het wegwielrennen, het naseizoen op het veldrijden en mountainbiken. De meeste renners maken de keus om het hele jaar door te trainen, vandaar dat de vereniging het mountainbiken nu ook het gehele seizoen aanbiedt.

Deze disciplines worden steeds aantrekkelijker, want veldrijden of rijden op een mountainbike biedt voor de jeugd veel uitdaging. ,,Wy leare de bern de juste ôfstân te ha fan de fyts, hoe maklik ôf te stappen by in

hindernis en wy leare se de juste greep as de bern in eintsje rinne moatte mei de fyts.” Een groot lichtpunt, letterlijk, is dat Otto Ebbens als enige crossbaan in de provincie een lichtinstallatie heeft. Het voordeel hiervan is dat er tijdens de hele winter training gegeven wordt in de avonduren op dinsdag en donderdag. De club heeft voor kinderen die eens willen kennismaken met de sport een aantal fietsen die worden ingezet voor gratis proeflessen. ,,Wy wolle de bern ek dúdlik meitsje dat de ‘fiets je vriend is’. It is belangryk de fyts goed te ûnderhâlden.’’

Wil je kennismaken met de vereniging en de wielersport, wees welkom om een keer een proefles te volgen. WV Otto Ebbens is te bereiken via info@wvottoebbens.nl