Categorie archieven: juli

Meulen & Baarsma biedt alle ruimte in coronatijd

DOKKUM – Meulen & Baarsma Quality beds in Dokkum hoefde in corona- tijd weinig te veranderen in de winkel aan de Zuiderschans. ,,Onze win- kel is ruim opgezet en staat niet vol, dus die anderhalve meter afstand kunnen we hier goed in acht nemen’’, stelt Jan-Geert van der Meulen die de beddenspeciaalzaak in Dokkum samen met zijn vrouw Anca runt.

Het business boxing evenement van Friesland maakt zich op voor de tweede ronde

LEEUWARDEN  Na een succesvolle eerste editie in 2019, is Knokken met je hart terug. Tijdens het business boxing evenement van Friesland stappen 24 ondernemers, managers en directeuren uit hun comfortzone en duiken in de wereld van het boksen. Op 10 december 2020 nemen zij het tegen elkaar op in de ring met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Hartekind.

Paardendagen Driezum-Wâlterswâld komt dit jaar met een alternatieve activiteit

Dit jaar moest de organisatie van de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld de festiviteiten voor dit weekend aflassen. Erg jammer, vonden zij, omdat er toch zijn er nog een aantal deelnemers en andere enthousiastelingen naar de Fryske Wâlden zijn gekomen om te genieten van de sfeer en pracht die de omgeving te bieden heeft.

Iedereen kan genieten van Park Vijversburg

TYTSJERK Als er ergens veel ruimte is om heerlijk te vertoeven in coronatijd, dan is het wel bij Park Vijversburg in Tytsjerk. ,,Nu alle evenementen zijn afgelast zie je mensen anders genieten. We zijn teruggeworpen op de natuur en dan ontdek je hoe mooi die hier is’’, aldus bedrijfsleidster Audrey Stielstra.
In de volksmond wordt Park Vijversburg nog altijd het Bos van Ypeij genoemd. Het historische park is grotendeels aangelegd in de negentiende eeuw, het oudste gedeelte rondom het paviljoen stamt uit begin 1700 aangelegd. Dit gedeelte blijft mooi met de vele slingerpaadjes. Bovendien bieden de bomen hier verkoeling op hete dagen. Sinds een paar jaar is het park flink uitgebreid met drie delen: Frijlân, Dwaalster en het Ooievaars-
nest. Vanuit de opvallende paars met gele boomhut in het midden, hebben bezoekers een mooi uitzicht over de drie gebieden.

Forse investering in nieuwe keuken restaurant De Pleats Burgum

Een horecaonderneming die anticyclisch investeert in crisistijd. Het gebeurt niet veel, maar restaurant/partycentrum De Pleats in Burgum deed het. De afgelopen weken toen het restaurant noodgedwongen dicht moest door corona, werd de al geplande verbouw en uitbreiding van de keuken uitgevoerd. Er kwam onder meer een ultramoderne wasstraat, op de frituur na is alles elektrisch en ook wordt er slimmer en efficiënter gewerkt.

Dantumadiel steunt diverse burgerinitiatieven

Verschillende burgerinitiatieven ontvangen een bijdrage uit het gemeentelijke fonds ‘It is oan jo’. Met het fonds ‘It is oan jo’ ondersteunt de gemeente Dantumadiel ideeën van buurten, dorpen of andere groepen inwoners die hun leefomgeving willen verbeteren, beheren en onderhouden. Bijvoorbeeld speelveldjes, groenstroken, straten en pleintjes. Maar ook op het gebied van zorg en ondersteuning zijn ideeën welkom. Inwoners weten vaak zelf het beste wat nodig is in hun buurt en wat er beter of mooier kan.

Landelijke bekendheid voor Dokkumer wedstrijdskûtsje

DOKKUM – Het verhaal over het skûtsje ‘Ebenhaëzer’ van Dokkum krijgt nationale belangstelling. Woensdagmiddag kwam een cameraploeg van Omroep Max naar de historische binnenstad voor opnames. Een goede timing, want het schip is net helemaal gerestaureerd en in de oorspronkelijke witte kleur geverfd.

Fierljepkampioen Bart Helmholt maakt comeback

In 2016 nam fierljepper Bart Helmholt (37) onder daverend ap- plaus afscheid van ‘zijn’ sport. De zevenvoudig Fries en Nederlands kampioen hield het voor gezien. Het definitieve afscheid verander- de afgelopen winter echter in een tijdelijke break. Eind april dit jaar kondigde Bart z’n comeback aan. ,,Troch it coronafirus like myn plan yn it wetter te fallen, mar gelok- kich meie wy lang om let wer los”, concludeert hij in fierljep-termen.