Categorie archieven: juli

Fietstunnel Goddeloaze Singel geopend

De voorzitter van de Gebiedsontwikkelingscommissie De Centrale As, Bertus Mulder en wethouder Kees Wielstra van Dantumadiel hebben zojuist – vrijdag 5 juli – de fietstunnel bij de Goddeloaze Singel geopend. Ze deden dit samen met leerlingen van basisscholen De Frissel en de Theun de Vriesskoalle uit Feanwâlden. Door de aanleg van de fietstunnel hoeven fietsers en wandelaars voortaan niet meer gebruik te maken van de overweg en kunnen ze veilig het spoor passeren.

COLUMN Blazen

“Hé Nyn, we houden een barbecue. Neem jij je trompetje even mee?” Hoe vaak ik die vraag al niet heb gekregen. En toch doe ik dat nooit. Ik vind ‘t maar niks om m’n toeter mee te nemen naar een feestje. Waar anderen hun gitaar pakken, zou ik natuurlijk prima mijn trompetje uit de koffer kunnen halen om iets te spelen. Maar da’s toch totaal niet sfeervol, denk ik dan altijd.

Organisatoren geven Friese buurt extra ondersteuning

De inschrijving voor de 14e editie van Burendag is vandaag geopend. Vanaf nu kan iedereen die zijn buren beter wil leren kennen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl . Dit jaar bieden de organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds een aantal buurten in het land een extra steuntje in de rug. Het gaat daarbij om buurten waar doorgaans minder onderlinge verbinding is, maar waar wel behoefte is aan meer contact. Burendag valt dit jaar op 28 september.

Het mooiste evenement van Fryslân!

De 30e editie van de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld vindt dit jaar plaats op 25, 26 en 27 juli 2019. Dit paardensportspektakel trekt ieder jaar duizenden bezoekers naar de Dokkumer Wâlden. Traditiegetrouw starten de deelnemers van het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon traditiegetrouw op donderdag met het verkennen van de hindernissen en op vrijdag brandt de strijd daadwerkelijk los.

Nieuw: Hengelsport bij Wolters in Broeksterwoude

Sinds enige tijd is het assortiment van P.G. Wolters Fourage- en Kunstmest- handel uitgebreid met een afdeling hengelsport voor jong en oud. Veel produc- ten voor zowel de witvisser als de karper en roofvisser! Tevens hebben wij een assortiment met lokvoeders en maden en wormen en ook voor de vispas bent u bij ons aan het juiste adres. Dus kom snel een kijkje nemen en profiteer van de vakantie-aanbiedingen en ga lekker naar de waterkant!

Davina Michelle komt naar de Admiraliteitsdagen in Dokkum

‘Hoogtepunt op hoogste punt van Dokkum’; zo kondigt de organisatie van de Admiraliteitsdagen het optreden van zangeres Davina Michelle aan op zaterdagavond 7 september. De 23-jarige Rotterdamse wordt er bijna verlegen van. “Ik ben enorm benieuwd naar Dokkum. Vorig jaar mocht ik optreden tijdens de Tall Ships Races in Harlingen. Daar zat de sfeer er lekker in. Ik hoop dat het in Dokkum net zo’n gezellig feestje wordt.”

Spanning voor marathon te snijden

DE FALOM – Een leven in het teken van de paardensport. Dit gaat zeker op voor de familie De Vries van de Auke Jansstrjitte in De Falom. Een belang- rijk onderdeel daarin vormt jaarlijks weer de marathon in Driezum/Wâl- terswâld. Vooral Jeldau de Vries voelt al weken van tevoren de spanning van deze “thuiswedstrijd”.