Categorie archieven: december

‘Ik ha myn karriêre te tankjen oan ús mem’

Als je Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja (45) uit Amsterdam vraagt waar hij is geboren, zegt hij: Op de Heechfinne, tussen Damwâld en Rin- sumageast. Hij woonde daar met zijn ouders en twee zussen, een oudere en eentje die zes jaar jonger was. ,,Myn âlders wiene beide bern fan feeboeren, de ien yn Damwâld, de oar yn Eastrum. As jonkje haw ik dêr in protte útfanhûs west.’

“Israël is yn alle opsichten in bysûnder lân”

Waar de één gek is van Route 66 in Amerika en de ander een passie heeft voor de graftombes in Egypte, gaat Simon Santema’s hart uit naar Israël. Al drie keer bezocht hij het land, waarvan twee keer in z’n uppie, waarvan de reis in oktober dit jaar tijdens het loofhuttenfeest verreweg de meeste indruk maakte. “Israël is yn alle opsichten in bysûnder lân.”

Installatiebedrijven leiden werknemers zelf op

DE WESTEREEN – Vijf gerenommeerde Friese installatiebedrijven slaan de handen ineen om mensen enthousiast te maken voor een baan in de techniek. Zij leiden hun toekomstige werknemers in samenwerking met ROC Friese Poort en OTIB zelf op in het pand aan de Industrieweg 1A in De Westereen.

“Die gezonde vorm van spanning maakt mijn werk zo uitdagend”

Gekleed in de herkenbare witte doktersjas steekt hij vrolijk z’n hand uit voor een stevige handdruk. Chirurg Frederik Hoogwater is zichtbaar verrast door het interviewverzoek voor De Westereender. De krant uit het dorp waar hij als kind opgroeide, voetbalde en waar zijn vader als huisarts grote bekendheid genoot. “Dat doktersgen is mij doorgegeven”, knipoogt hij.