Categorie archieven: Juni

Oud-wegracekampioen Jurjen Uitterdijk: “Oude liefde roest niet”

DE WESTEREEN – Wie de garage van Jurjen Uitterdijk (50) instapt, waant zich in een waar wegrace-museum. Aan de muren hangen oude helmen, motorpakken, foto’s en posters uit de tijd dat hij als één van Nederlands snelste coureurs furore maakte. Maar het pronkjuweel in zijn museum is de Ten Kate Honda waarop hij in 2004 voor het eerst KNMV-kampioen werd. Exact twintig jaar later haalde Jurjen de snelheidsduivel eigenhandig onder het stof vandaan en bracht de motor thuis. “Oft ik der noch mei de baan op gean?”, roept hij. “Bisto gek. Dizze komt it hok net mear út!”

Vakgarage Van der Wal uit Jistrum heeft alles onder één dak

Autobedrijf Van der Wal uit Jistrum mag zich sinds 1 juni Vakgarage Van der Wal noemen. Een mooie mijlpaal voor eigenaar Gerrit van der Wal en zijn team. Het familiebedrijf is het 350ste autobedrijf wat zich recent aansloot bij het concept Vakgarage, waar zij als BOVAG-lid en APK-keuringsinstantie verder inzetten op hun vakmanschap en landelijke service en dekking.

Al vijftien jaar Fryske beukers ‘Wy tochten: hoe moat dit?’

In het jaar 2009 zagen De Doelleazen het levenslicht. Ooit begonnen om een beetje spice toe te voegen aan het Fryske muziekrepetoire, met de verwachting dat hun succes zo’n 3 of 4 jaar zou duren, staan Sybren en Ronald samen met Appie nu al vijftien jaar lang op verschillende podia. 25 mei organiseerden ze hun eigen Doelleazen Festival in Buitenpost. “Dêr binne wy noch beduusd fan”, vertelt Ronald. “It wie superfet!”

VV Zwaagwesteinde pakt weer uit met het Flexibele Makelaar Bedrijvenvoetbal Toernooi

Op zaterdag 22 juni vindt voor de dertiende keer het Flexibele Makelaar bedrijvenvoetbaltoernooi plaats op de velden van VV Zwaagwesteinde. Maar liefst veertig teams doen mee. Binnen drie dagen was het maximaal aantal inschrijven behaald. Organisatoren van het eerste uur Siebolt de Bruin, Jan Sjuk de Bruin en Pieter Jan Heidstra zoomen – samen met deelnemer en voormalig bestuurslid Gerrit Daleman – in op dit gezellige en bijzonder populaire event.