Autobedrijf Van der Wal uit Jistrum mag zich sinds 1 juni Vakgarage Van der Wal noemen. Een mooie mijlpaal voor eigenaar Gerrit van der Wal en zijn team. Het familiebedrijf is het 350ste autobedrijf wat zich recent aansloot bij het concept Vakgarage, waar zij als BOVAG-lid en APK-keuringsinstantie verder inzetten op hun vakmanschap en landelijke service en dekking.

Samen met zijn vader Kokkie richtte Gerrit van der Wal (54) in 1991 het autobedrijf op. Ze hadden mooie toekomstplannen, al liep dit helaas anders. Gerrit: “In 1996 overleed mijn vader vrij plotseling op 52-jarige leeftijd. Hij zat ook voor de oprichting van ons bedrijf al lange tijd in de autowereld, waarbij ik veel van hem leerde. Ik was 25 jaar toen ik er ineens alleen voor stond. Wat we als duo voor ogen hadden, was ineens weg. Goede vriend Klaas Douma heeft mij daarna jarenlang geholpen, eigenlijk tot en met het moment dat ik personeel moest aannemen om door te groeien.”

Toekomst in goede handen
Het bedrijf begon in 1991 in De Westereen, maar verkaste in 2001 naar een aanzienlijk groter pand in Jistrum. “Dat maakte ons toekomstbestendig. We hebben hier een omvangrijke werkplaats en dito showroom. In de loop der jaren zijn we gestaag gegroeid in personeel. We zijn nu met vier man, al heb ik nog ruimte voor een gemotiveerde

jongeling in de werkplaats. Daarmee zou het team compleet zijn.” De kans is groot dat de vakgarage in de familie blijft, aangezien Gerrits ondernemende zoon Tjarko vorig jaar in dienst trad. “Een echte salesman en een frisse wind binnen de organisatie. Het is uiteindelijk de bedoeling dat hij de boel overneemt.”

Totaalpakket aanbieden
Bij Vakgarage Van der Wal kun je voor allerhande (auto)zaken terecht. De dienstverlening is breed. Dat zorgt voor genoeg werkzaamheden, want het zijn drukke tijden. “Onze werkplaats draait als een tierelier, net als de verkoop. Daar ligt mijn passie, al springen Tjarko en ik in de werkplaats bij als het nodig is. We doen onderhoud, APK, lichte schades, maar we hebben tevens een wasserette en verhuren personenbusjes. Wat dat betreft zijn we veelzijdig. We hebben alles onder één dak.” Gerrit vindt het belangrijk om bekend te staan als betrouwbaar en laagdrempelig, waar kwaliteit leveren vooropstaat. “Je hoeft je niet bij een receptie te melden. Je kunt gewoon het bedrijf binnenlopen en dan helpt iemand je. Daarbij is iedereen gelijk, wat de vraag ook is.”

‘We hebben de tools om ook landelijk stappen te maken’

Van regionaal naar landelijk
Naast zoon Tjarko zijn ook de vrouw en dochter van Gerrit binnen Vakgarage Van der Wal actief. “Mijn vrouw Colinda doet de boekhouding sinds jaar en dag. Mijn dochter Mariska zorgt als content creator voor de website, sociale media kanalen en mooie foto’s en video’s. Dat is echt iets van nu. Ik heb me er nooit zo mee beziggehouden, maar ik zie de meerwaarde er wel van in. Door onszelf hierin te professionaliseren creëren we een goede basis voor later, als Tjarko de boel ooit overneemt.” Als we Gerrit tenslotte naar zijn doelstellingen vragen, is hij duidelijk. “Als vakgarage kunnen we landelijke dekking garanderen, bijvoorbeeld in service en bij pechhulp. De werkplaats opereert regionaal, maar auto’s verkopen we overal in Nederland. Die landelijke uitstraling hebben we online inmiddels ook. We hebben de tools om hierin stappen te maken, daar gaan we voor”, zegt hij afrondend.

 

Dit bericht is gepost in Juni. Bookmark de link.