Categorie archieven: April

Feddema Recreatie Service in De Westereen Caravanverhuur met unieke breng- en haalservice

Het recreatieseizoen is van start gegaan. Dat betekent dat het bij Feddema Recreatie Service weer druk wordt. Het hele gezin van Klaas en Reinie Feddema helpt mee om gehuurde caravans op locatie te brengen. In de werkplaats van Feddema is het al heel druk. “Een tip voor wie onderhoud aan caravan, camper of aanhangwagen nodig heeft: maak op tijd een afspraak!” Ook voor het huren van een toercaravan is het handig om er tijdig bij te zijn.

René & Klasina en Binne Dick & Sanne zijn weer terug in De Westereen “Wy binne wer thús!”

DE WESTEREEN – ‘De ein fan elke reis is it paad werom’, zong Piter Wilkens tijdens de grote Friezen-reünie in 2000. In het nummer vertolkt hij het verlangen om terug te gaan naar je geboortedorp. Een gevoel dat René & Klasina en Binne Dick & Sanne als geen ander kennen. In hun geval leidt ‘it paad werom’ van Leeuwarden en Dokkum terug naar De Westereen, de plek waar beide stellen thuiskomen. “Dit is in lot út de lotterij.”

Als vrouw werken bij de brandweer? “Gewoan dwaan!”

In situaties waarin je het liefst ver weg loopt, treedt de brandweer juist op. Oók de brandweervrouwen. Op de kazerne van Dokkum vertellen Gerda Weidenaar (47) en Anne-Rixt Visser (23) over het werk van de vrijwillige brandweer. “At ik yn de brânweerauto ry, hear ik minksen wol ris fol ferbazing: ‘Och, der sit in frou achter it stjoer!’”