Het recreatieseizoen is van start gegaan. Dat betekent dat het bij Feddema Recreatie Service weer druk wordt. Het hele gezin van Klaas en Reinie Feddema helpt mee om gehuurde caravans op locatie te brengen. In de werkplaats van Feddema is het al heel druk. “Een tip voor wie onderhoud aan caravan, camper of aanhangwagen nodig heeft: maak op tijd een afspraak!” Ook voor het huren van een toercaravan is het handig om er tijdig bij te zijn.

‘We vinden het hartstikke leuk mensen van een mooie, schone en goed onderhouden huurcaravan te voorzien. Met onze breng- en haalservice maken wij de vakantie compleet!’ 

Het bedrijf bestaat uit twee takken: de verhuur van toercaravans met een unieke breng- en haalservice, en Feddema’s goed uitgeruste werkplaats voor onderhoud en reparaties. Klaas Feddema is een goedgemutste ondernemer met de echte ‘Wâlden-mentaliteit’: “Geen poespas: we doen niet moeilijk en vinden voor alles een oplossing.”

Alles perfect verzorgd
Het gezin Feddema is geleidelijk in het ‘recreatievak’ gerold. “Jaren geleden kochten Reinie en ik een caravan voor onze vakantie. Kennissen vonden die caravan zo mooi, dat ze hem wilden lenen. Het jaar daarop wilden drie mensen onze caravan lenen. Toen zei ik: dan moet er één bij, anders kunnen we zelf niet meer weg.” Van het een kwam het ander en in 2007 ging Feddema Recreatie Service officieel van start. Inmiddels verzorgt Feddema voor alle gehuurde toercaravans een breng- en haalservice. “Wij brengen de caravan en alles erop en eraan naar de camping. Zo blijft alles schoon, heel en netjes en bezorgen we iedereen een perfect verzorgde vakantie.”

Meteen vakantie vieren
Al vanaf het begin is het hele gezin hierbij betrokken. “Toen de kinderen klein waren, zaten ze in een

kinderstoel naast de caravans terwijl wij voortenten en luifels opbouwden. Toen ze groter werden, hielden ze de tentstokken vast en nog weer later konden ze zelf tenten opbouwen.” Doordat de Feddema’s alles in orde brengen, kunnen huurders bij aankomst meteen vakantie vieren. “Heerlijk toch? Aan het einde van de vakantie halen wij de caravan weer op. Als de voortent nat geworden is, maken wij hem droog. En als er iets kapot gegaan is, maak ik het meteen.”

Zo compleet mogelijk
De service van Feddema trekt veel bekijks op campings. “Campinggasten komen kijken, of maken foto’s van de reclame op onze bus. Zo trekken we klanten aan uit het hele land.” De compleet ingerichte toercaravans worden naar campings gebracht in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland en Texel. “Op sommige locaties komen we al jaren: we hebben veel vaste klanten.” Dat betekent niet dat er geen nieuwe klanten bij kunnen. De Feddema’s vinden het hartstikke leuk zoveel mogelijk mensen van een mooie, schone en goed onderhouden huurcaravan te voorzien.

Online reserveren
“Wij maken de vakantie zo compleet mogelijk. Veel klanten vinden het ideaal dat ze ook bijzettentjes kunnen huren, evenals een voortentkachel en een skottelbraai. Op onze website staan alle mogelijkheden.” Wie op de website kijkt, ziet vijf caravans in de verhuur staan, elk met hun eigen specificaties. Hier komt mogelijk een zesde caravan bij. “We willen elk wat wils bieden. Een caravan reserveren kan heel gemakkelijk online. Wie eerst wil komen kijken, is van harte welkom aan Fogelsang 69 in De Westereen.”

Werkplaats
Daar is ook de werkplaats gevestigd. Het onderhoud aan caravans, campers en aanhangwagens is in goede handen: Feddema heeft vele jaren bij een autogarage gewerkt. “Het autogedeelte van campers is voor mij geen enkel probleem. Voor de jaarlijkse apk-keuring voor campers is dit ook verplicht. Maar voor campers én caravans is volledig onderhoud het allerbeste: zowel de onder- als bovenbouw. De gasinstallaties, gasslangen en elektronica moeten regelmatig gecheckt worden, voor de veiligheid en voor de verzekering.” Feddema besluit: “Veel mensen weten dit gelukkig: vandaar de drukte!”

Dit bericht is gepost in April. Bookmark de link.